Türgev’e Tahsis Edilen Arazilere Gaziantepli Siyasilerden Sert Tepki

Türgev’e Tahsis Edilen Arazilere Gaziantepli Siyasilerden Sert Tepki

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun TÜRGEV'e yaklaşık değeri 30 milyon lira olan arsaları tahsis ettiğini itiraf etmesine siyasi partilerden sert tepki geldi. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, “Şahinbey...

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun TÜRGEV'e yaklaşık değeri 30 milyon lira olan arsaları tahsis ettiğini itiraf etmesine siyasi partilerden sert tepki geldi. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, “Şahinbey Belediye Başkanı belediye arazisini, üzerinde bir sürü şaibe olan bir kuruma ne hakla verir?” derken, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise “Tahmazoğlu, bu şehirde eğitimle ilgili sorun varken, hayırsever iş adamları arsa ararken, binlerce metrekare arsanın TÜRGEV’e hangi amaçla ve ne karşılığı verildiğinin hesabını versin.” şeklinde tepki gösterdi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun TÜRGEV'e biri 17 bin 500 metrekare diğeri ise 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde iki değerli arsayı tahsis ettiği belgeleriyle ortaya çıktı. Gaziantep’in hızla gelişen gözde yerlerinden biri olan Karataş’ta yer alan arazilerin değerinin 30 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten emlakçılar, arazilerin merkezi bir yerde ve çok değerli olduğunu ifade ediyor.

Konuyla ilgili iddiaları yalanlamayan Tahmazoğlu, havuz medyası gazetelerinden birine verdiği röportajda TÜRGEV'e arsa tahsis ettiklerini itiraf etti. Bu itirafın ardından siyasi partilerin temsilcileri Tahmazoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 15. 08. 2014 tarihinde konuyla ilgili olarak MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın'ın meclise verdiği soru önergesine hala cevap alamadıklarını söyledi. Taşdoğan, “Kimin malını ne hakla kime veriyorsun? TÜRGEV'in yöneticileri AKP'nin üst düzey yöneticilerinin yakınları olmasaydı yeni bu arsalar verilecek miydi? Şahinbey Belediye Başkanı ne hakla gidip belediye arazisini, üzerinde bir sürü şaibe olan bir kuruma ne hakla verirler? Yanlış yapılmıştır.” dedi.

TAHMAZOĞLU PEŞKEŞ ÇEKTİĞİ ARSANIN HESABINI VERSİN

Tahmazoğlu'nun peşkeş çektiği arsaların hesabını vermesini isteyen CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Şahinbey Belediyesi önünde yaptıkları eylemin Cihan Haber Ajansı'nın organize ettiğini yönündeki iddialara da cevap verdi. Gökdağ, “Tahmazoğlu bu tür polemiklerle uğraşacağına Şahinbey’in sorunlarıyla uğraşsın. Peşkeş çektiği arsanın hesabını versin. O toplantımız bizim Gençlik Kollarımızın TÜRGEV’e tahsis edilen arsalarla ilgili yaptığı bir toplantıydı. Diğer basın organlarının olduğu gibi Cihan Haber Ajansı’nın da meseleye duyarlılık gösterdiği için ordaydı. Bu tamamen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kollarının ve ana kademenin birlikte halkın malını koruma gayretinde kaynaklanan eylemdi. Biz o eylemin arkasındayız. Yine soruyoruz bu ülkede, bu şehirde eğitimle ilgili sorun varken, hayırsever iş adamları arsa ararken o arsaların binlerce metrekare arsaların TÜRGEV’e hangi amaçla ne karşılığı verildiğinin hesabını versin.”

Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya ise, “Belediye yurt yapımı için herkese arsa veriyorsa versin. Ama cumhurbaşkanının çocuğu olduğu için arsa veriyorsa, yanlış bir durumdur. Herkese eşit mesafede davranıp, yurt yaptırmak isteyen kişilere arsa veriyorsa olabilir. Ancak birilerine peşkeş çekilmek için veriliyorsa yanlış bir durum. Çünkü bu belediyenin malı değil, milletin malıdır.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.