TSYD'den Çoban'a destek

TSYD'den Çoban'a destek

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaparak, hakemliği bırakan Deniz Çoban’a destek verdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaparak, hakemliği bırakan Deniz Çoban’a destek verdi. Deniz Çoban’ın erdemli bir davranış sergilediğini belirten TSYD Konya şube Başkanı Recep Çınar, “Deniz Çoban’ın Türk ve Konya hakemliğine katkısı unutulamaz” dedi. Çınar’ın yönetim kurulu adına yaptığı açıklama şöyle.

“Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’da oynanan, Spor Toto Süper lige dahil Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçındaki kararları nedeniyle karşılaşmanın hemen sonrasında canlı yayına çıkarak verdiği kararlar için özür dileyen ve hakemliği bırakacağı konusunda beyanlarda bulunan, Konya bölgesi üst klasman hakemi Deniz Çoban, bu erdemli ve ilkeli davranışının ardından Çarşamba günü TSYD Konya şubesi tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyerek hakemliği bıraktığı açıkladı.

Deniz Çoban, aslen Konyalı olmamasına rağmen, Beden eğitimi Öğretmeni olarak Konya’ya atandığı günden itibaren adeta bir Konyalı gibi hareket etmiş ve başarıyla yürüttüğü klasman ve üst klasmanda Türk ve Konya hakemliğine büyük katkı sağlamıştır.

Deniz Çoban, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından, verdiği yanlış kararların etkisinde kalarak hakemliği bırakacağını açıklamıştır. Deniz Çoban’ı bu erdemli ve ilkeli davranışından dolayı kutlarız. Deniz Çoban, Türk hakemliğinde bir ilke imza atarak dik durarak örnek olmuştur. TSYD Konya şubesi yönetimi ve Konya basını olarak her zaman kendisinin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Hakemliği gözyaşlarıyla bırakan Deniz Çoban’ın bundan sonra da üst klasman gözlemcisi ve görev verilmesi halinde MHK’de Türk hakemliği adına hizmete başarıyla devam edeceğine inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.