Trabzon'da Üniversite Öğrencisine Saldırıya Tepki

Trabzon'da Üniversite Öğrencisine Saldırıya Tepki

Trabzon’da bir üniversite öğrencisine yönelik saldırıya, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi. Olayın sıradan bir asayiş olayı olarak geçiştirilemeyeceğini ifade eden sivil toplum örgütü temsilcileri...

Trabzon’da bir üniversite öğrencisine yönelik saldırıya, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi. Olayın sıradan bir asayiş olayı olarak geçiştirilemeyeceğini ifade eden sivil toplum örgütü temsilcileri olayın tüm boyutları ile açığa çıkarılmasını ve gerekli adli ve idari önlemlerin alınmasını istedi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre’nin (24), dün gece bir grup tarafından darp edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Grup adına konuşan KESK Temsilcisi Muhammet İkinci, üniversitelerin başladığı ilk günlerde KTÜ ve Trabzon’un bir öğrenciye yönelik dehşet verici saldırı ile gündeme geldiğini belirti. Saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Göre, “Tüm uyarılarımıza rağmen bir türlü önlem alınamayan her yıl tekrar eden saldırılar ile karşı karşıyayız. Yaşanan hadiselerin bu niteliği saldırının organize şekilde hayata geçirildiğini göstermektedir. Yaşanan bu saldırı sıradan bir asayiş sorunu olarak geçiştirilemez. Saldırı tüm boyutları ile açığa çıkarılarak bu tür olayların tekrar etmemesi için her türlü adli ve idari önlem alınmalıdır.” dedi.

Dün gece Kalkınma Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre, bir grubun saldırısına uğramıştı. Beyin kanaması teşhisi ile KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen Göre’nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, olay sonrası geniş çaplı soruşturma başlatan polis, olayın şüphelisi olarak KTÜ öğrencisi olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Alperen M., tutuklandı. Diğer 2 kişi ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.