Torku Selçuk ateşten çıktı

Torku Selçuk ateşten çıktı

Torku Konya Selçuk Üniversitesi sahasında ağırladığı AykonTed Ankara Kolejlileri 98-75 mağlup ederek ligde rahat bir nefes aldı. Sarı mavililer bu galibiyet ile 7 galibiyet sayısına ulaştı.

Beko Basketbol Lig’inin 27. haftasında sahasında Aykon TED Ankara Kolejlileri misafir eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi, salondan 98-75 galip ayrıldı. Sarı mavili  temsilcimiz karşılaşmaya tutuk başlarken, maçta ilk sayı konuk takımdan Vladimir Golubovic’ten geldi. (0-2) İlk sayısını TroyGillenwater’in serbest atışları ile bulan sarı mavililer son 5 dakikaya girilirken ise oyunda eşitliği yakaladı (6-6). Kalan sürede Yunus Akçay ve Troy De Vries’inskorer etki eden oyunu ile Selçuk Üniversitesi ilk çeyreği 21-13 önde kapatan taraf oldu.

Karşılıklı top kayıpları ile başlayan 2. çeyrek Aykon TED Ankara Kolejliler’in farkı kapatma çabası ile geçti. Plisnic‘in sayıları ile son 5 dakikaya 25-22’lik skor ile giren konuk takım, kalan sürede sarı mavili takımın sayılarına engel olmayı başaramadı. Yunus, Troy De Vries, TroyGillenwater’in sayıları ile fark yeniden açılırken, Selçuk Kartalları devrede son 2 dakikaya 36-29 önde girdi. Kalan sürede de farkı koruyan Selçuk Kartalları devreyi 45-33 önde kapatan taraf oldu.

Karşılaşmada 3. Çeyreğe Troy De Vries’in sayısı ile başlayan sarı mavili temsilcimiz, Yunus Akçay’ın sayıları ile ilk 4 dakikanın ardından farkı 11 sayıda tutmayı başardı. (58-37). Tucker ile Selçuk’un sayılarına karşılık veren Ted Ankara Kolejliler çeyrekte son 2 dakikaya kadar farkın 11 sayıdan aşağı inmesini ise başaramadı. Final periyotuna ise 69-59 Selçuk Kartalları’nın üstünlüğü ile girildi.

Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyrekte sarı mavili temsilcimiz ilk 3 dakika ardından aldığı molaya 78-67 önde girerken, maçın son 7 dakikası da Selçuk kartalları’nın üstünlüğü ile geçildi. Troyu De Vries’ın etkili hücumu ve Sean Williams’ın bloklaruı kartalları zafere taşırken, sahadan 98-75 galip ayrılan taraf oldu.

 

SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Mehmet Karabilecen

TORKU KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: DerrickLow 13, De Wries 30, Yunus Akçay 26, Gillanwater 9, Fatih Solak, Murat Yolcu 2, Burak Selen 8, Willams 10, Cem Coşkun,

AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER: Berkay Candan 2, Caner Erdeniz 7, Valters 8, Gobulovic 7, Tucker 21, Berent Kavaklıoğlu 4, Plisnic 20, Rasic 2, Davud Kamer 2, Muhammed Baygül 2, Kerem Özkan

1. PERİYOT: 21-16

DEVRE: 45-33

3. PERİYOT: 69-59

SKOR: 98-75

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.