TOKİ'den kiracılara müjde! 4750 lira taksitle ev sahibi olacaksınız

TOKİ'den kiracılara müjde! 4750 lira taksitle ev sahibi olacaksınız

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kiracıya müjdeli haberi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) verdi. Buna göre kiracılar 4750 lira taksitle ev sahibi olacak.

Türkiye'de ekonomik kriz en çok alt gelir grubundaki vatandaşı vurdu. Asgari ücretle geçinmeye çalışanların oranı yüzde 50'den fazla. Yani Türkiye'de 2 kişiden 1'i zor koşullarda geçimini sürdürüyor. Yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya yükselen asgari ücret vatandaşa yetmiyor.

toki-daire-54.jpg

Konya, Ankara, Eskişehir, Balıkesir ve Bursa gibi birçok büyükşehirde kira fiyatları ortalama olarak 10 bin lirayı geçti. Bu koşullarda geçinmek çok zor olduğu için kiracılar ev sahibi olmanın yollarını aramaya başladı.

toki-daire-2.jpg

Alt gelir grubuna yönelik konut projeleriyle dikkat çeken TOKİ vatandaşa müjde verdi. Buna göre kiracılar ayda 4750 lira taksitle ev sahibi olacak. Bahsi geçen proje şimdilik Balıkesir ilinde hayata geçiyor. 625 konut hak sahiplerine kura ile teslim edilecek.

toki-daire.jpg

Projenin kurası 23 Ocak Salı günü çekilecek. Daire satın almaya hak kazananlar yüzde 25 peşinat ödeyecek. Kalan tutar ise 180 ay vadeli olarak tahsil edilecek. Projedeki en uygun konut baz alındığında 283 bin lira peşinat, ayda 4730 lira taksit ödenecek. Dairenin satış fiyatı ise toplamda 1 milyon 132 bin liraya denk geliyor.

Projenin detayları şu şekilde:

adsiz-daire.jpg