Tek isteğimiz  adaletli yönetim

Tek isteğimiz adaletli yönetim

Tümosan Konyaspor yönetimi Beşiktaş maçının orta hakemi Arda Kardeşler’e ateş püskürdü. Yeşil-beyazlı kulübün basın sözcüsü Mahmut Güzel verilmeyen penaltı pozisyonu ile ilgili olarak“ Sadece adalet istiyoruz” dedi

Konyaspor'da Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz ve Basın Sözcüsü Mahmut Güzel, basın toplantısı düzenledi.
Korkmaz ve Güzel verilmeyen penaltı pozisyonu ile ilgili olarak Beşiktaş maçında hatalı kararları ile tepki toplayan Arda Kardeşler hakkında açıklama beklediklerini ifade etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mahmut Güzel şunları söyledi: “
Süper Lig’de yedinci haftayı geride bıraktık. Dokuz puanda bulunuyoruz. Bu süre zarfında sakat ve cezalı futbolcularımız oldu. Farklı formasyonlarla sahaya çıkmak zorunda kalmış olabiliriz. Elbette bunların bir bahanesi olamaz. Takımımız sahaya çıktığı 11 kişi ile mücadelesini verir ve terinin son damlasına kadar da savaşır. Fakat futbol takımımız sahada mücadelesini verirken istemediğimiz hadisiler meydana geliyor.

whatsapp-image-2023-10-03-at-16-51-57-1.jpeg

Pazar günü oynadığımız Beşiktaş karşılaşmasında hakem Arda Kardeşler, bize göre maçın skorunu etkilemiştir. Hakem triosu açısından gayet müspet ilerleyen maçta orta hakem Arda Kardeşler maçın önüne geçmeyi seçmiştir. Pozisyonu tekrar izleyenler Beşiktaşlı futbolcu Aboubakar bile top eline değince duraksadı o bile hakemin penaltı çalmasını bekledi. Fakat Arda Kardeşler, ne yazık ki büyük bir hataya imza attı ve oyunu devam ettirdi. Pazar günü rakip futbolcunun bariz şekilde elinin açık olmasına rağmen penaltımızın verilmediğini düşünüyoruz. 54.dakikada bu pozisyonda daha dramatik durum VAR’ın devreye girmemesidir. VAR’da hakem Abdülkadir Bitigen, AVAR’da Koray Gençerler vardı. O pozisyonda hakem ile VAR arasında neler konuşuldu? VAR neden devreye girmedi. Herkes kadar bizler de bu soruların cevaplarını merak ediyoruz ve açıklama bekliyoruz. Pozisyonun devamında futbolcumuz Oğulcan Ülgün ark arkaya sarı kart gördü ve oyundan atıldı. Oğulcan hataya düşerek, maçın heyecanına kapılarak topa vurmuş olabilir. Fakat meselenin özünde Arda Kardeşler’in çalmadığı penaltı düdüğü vardır. Penaltı pozisyonu takımımızın bütün motivasyonunu darmadağın etti. Hakemlerimizin maçın skorlarını etkileyen bu tür kararları takımların kaderiyle oynuyor, ligin sonundaki oluşacak sıralamayı etkiliyor. İnanın tüm kulüpler gibi bizlerde adalet istiyoruz. Hakemlerin kulüplerden bağımsız, pozisyon yorumlamalarına ihtiyacımız var. Türk futbolunun gelişmesi için bunlar önemli. Adil bir oyun için öncelikle adalet gerekiyor. İnşallah bunlar bir daha yaşanmasın. Hiçbir kulübümüz bunları yaşamasın. Profesyonel takımız bu tür olaylar motivasyonumuzu bozmayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum