"Tayyip Dede" şarkısının klip çekimleri başladı

"Tayyip Dede" şarkısının klip çekimleri başladı

Yazar ve yönetmen Fatma Korkutata'nın, 81 ilden çocukların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dair duygularından ilham alarak mısralara döktüğü "Tayyip Dede" şarkısı için klip çekimlerine İstanbul'da başlandı.

Klibin İstanbul'daki bölümü, Üsküdar Kız Kulesi, Kasımpaşa'da Erdoğan'ın büyüdüğü mahalle ve Mecidiyeköy'deki bir müzik stüdyosunda çekildi.

Çekimlerin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Korkutata, çocukların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sevgisini bir kitaba sığdırmak üzere yola çıktığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız nerede bir çocuk görse sevgisini ifade eder. Ben de Cumhurbaşkanımızın çocuklarla buluşmasından ilham alarak, diğer çocuklarımızın da Cumhurbaşkanımız ile buluşmak istediğini duyarak, bu çocukların hayalini gerçekleştirmek istedim." dedi.

"Kitap için 81 ili tek tek gezdim"

Türkiye'nin her ilinden çocukların Erdoğan'a sevgi ve saygı dileklerini toplamak için 81 ili gezdiğini belirten Korkutata, "Gittiğim yerlerde çocuklarla tek tek görüştüm, çocukların Tayyip Dedelerine yönelik mesajlarını ileteyim dedim ve çocukların sesi olmaya niyet ettim. Kitapta çocuklarımızın duygularına tercüman olup, sözlerini mısralara döktüm." diye konuştu.

Fatma Korkutata, kaleme aldığı kitaba dair de bilgi vererek, "Kitabımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çocukluğu, çocuklarla konuşmalarından alıntılar, dünyadan ve Türkiye'den çocuklarla alakalı Cumhurbaşkanımızın sevgisini anlatan cümleler ve bir çocuğun gözünden Tayyip Dedesi ile Ankara'dan Bingöl'e yaptığı hayali bir yolculuğu anlatmasından oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Kitabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da incelediğini aktaran Korkutata, "Çocuklarımız büyük bir hayalle Tayyip Dedelerine kavuşmayı bekliyor. Umarız hayalleri gerçekleşir." dedi.

Korkutata, Tayyip Dede kitabının kısa sürede büyük ilgi gördüğünü ve Yılın En İyi Eseri Ödülü'ne layık görüldüğünü belirtti.

Her bölgeden bir ilde klip çekimi yapılacak

Kitabın ardından "Tayyip Dede" şarkısını yazdığını sözlerine ekleyen Korkutata, şunları söyledi:

"Tayyip Dede'nin çocuklara olan sevgisi kitapla sınırlı kalmaz. Çocukların dilinden Tayyip Dede şarkısını kaleme alayım dedim ve bu şarkıyı yazdım. Şarkının söz ve müziği bana ait. Çocuklarımızla birlikte rap şeklindeki şarkıyı seslendireceğiz."

Korkutata, klibin Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde çocuklarla beraber çekileceğini söyleyerek, çekimlerin İstanbul'dan sonra Rize, Adıyaman, Siirt, Ankara, Denizli ve Adana'da devam edeceğini vurguladı.

Klip çekimini bu ayın sonunda bitirmeyi planladıklarını aktaran Korkutata, "Eylülün başında klibi Sayın Cumhurbaşkanımızın beğenilerine sunacağız ve kendisinin onayını da aldıktan sonra klip için gala etkinliği düzenleyeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.