Taşkent'ten 6 Madalya İle Dönen İbb'nin Güreşçilerini Başkan Kubul Etti

Taşkent'ten 6 Madalya İle Dönen İbb'nin Güreşçilerini Başkan Kubul Etti

Özbekistan’da 8-14 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda kazanılan 9 madalyanın 6'sına sahip İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un güreşçileri basınla buluştu. Taşkent'ten bu sabah dönen güreşçileri...

Özbekistan’da 8-14 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda kazanılan 9 madalyanın 6'sına sahip İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un güreşçileri basınla buluştu.

Taşkent'ten bu sabah dönen güreşçileri İstanbul Büyükşehir Belediyespor Cebeci Spor Kompleksi’nde kabul eden İBB Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, kulüp yöneticileri ve milli güreşçileri başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Çamlı, kulübün kendini birkez daha gösterdiğini belirterek, "Alınan 8 madalyanın 6’sını kulübümüzün sporcuları kazanıp milletimize armağan etti. Bu başarıyı sağlayan başta hocalarımız olmak üzere güreşçilerimizin hepsini alınlarından öpüyorum. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Milletimizi memnun ettiler." dedi.

Futbol dışında da sporun olduğuna vurgu yapan Başkan Çamlı, heyecan duyulan bir gayretin başarıyı getirdiğini söyledi. 'Önce madalya getirin' diye bir dertlerinin olmadığını da belirten Başkan Çamlı, "Önce ahlaklı olun, milli bilinciniz olsun ve çalışın. Zaten bu üçü bir araya geldiği zaman madalya kendiliğinden geliyor." dedi.

BAŞAR: İBB AMATÖRE BÜYÜK HİZMETLER YAPIYOR

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar ise önemli olanın kazanılan başarının devamlılığı olduğunu belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor, gerçekten geçmişten bugüne amatör sporlara büyük hizmetler veriyor. Bizim sporcularımıza da çok iyi imkanlar tanıdılar. Kısa zamanda da bu madalyaları aldığımız için sevinçliyiz. Onlarla gurur duyuyoruz. Şimdi ise en büyük hedefimiz önümüzdeki olimpiyatlarda başarılı olmak." diye konuştu.

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Kaptanı Selçuk Çebi ise Türkiye’ye bundan önceki yıllarda birçok madalya getirdiklerini hatırlatarak, "Gönül isterdi ki Büyükşehir’e ve ülkemize altın madalya getirelim. Ama bundan sonraki yıllarda altın madalyayı buraya getireceğiz." diye söz verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a da teşekkür eden Çebi, "Ayrıca bize destek olan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu ülke ve bizi seven herkes altın madalyaya layık. İnşallah biz bundan sonra altın madalya alıp, o mutluluğu yaşatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya Büyükler Grekoromen Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya alan Yunus Özel ise ikinciliğin kolay gelmediğini söyledi. Bu madalya için 6-7 aylık bir çalışma yaptığını da belirten Özel, şöyle konuştu:

"Antrenmanlarımız çok zorlu geçti, çok çalıştık. 6-7 tane milli takım kampı yaptık. 2. olduğum için çok mutluyum. İlk defa dünya şampiyonasına katıldım. Kulüp yöneticilerine ve antrenörlerine çok teşekkür ediyorum. Bu seneyi bu şekilde bitirdik.

Önümüzde 2015’te yapılacak dünya şampiyonası var. Orada hedefim altın madalya kazanmak. Bir de 2016’da yapılacak olimpiyatların vizesini almak. İnşallah hedefimiz ilk önce dünya şampiyonasında altın madalya, ardından olimpiyatlarda altın madalya kazanmak."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.