Tarihi Arasta’nın restorasyon projesi onaylandı

Tarihi Arasta’nın restorasyon projesi onaylandı

Kurtuluş Savaşı sırasında Büyük Taarruz’un hazırlıklarının yapıldığı ve o dönemin organize sanayi bölgesi, alışveriş merkezi olarak nitelendirilen Konya’nın Akşehir ilçesindeki Tarihi Arasta’nın restorasyon projesi onaylandı

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Tarihi Arasta’nın restorasyon projesinin Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, “280 iş yeri ile romanlara, şiirlere konu olan ve günümüze kadar korunup gelerek tarihe ışık tutmaya devam eden Tarihi Arasta’nın restore edilmesini ve eski canlılığına kavuşmasını hep konuştuk. 2012 yılı başında yapılan Arasta’nın restorasyon projesi ihalesi, bir firma tarafından yapılarak Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunuldu. Kurulun 28 Aralık 2012 tarihinde yaptığı toplantıda, Tarihi Arasta’nın restorasyonu ile ilgili ‘Arasta Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi’ kabul edildi” dedi.
Başkan Oğul, Tarihi Arasta ile birlikte Rüştü Bey Hanı (Melek Girmez), projesinin de Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, “Artık Tarihi Akşehir Arastası ile ilgili elimizde bir projemiz var. Bu proje Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ertuğrul Günay’ın tarihi Arasta’yı gezerken verdiği söz üzerine, projenin ihale edilmesi için en kısa zamanda Bakanımıza ulaştırılacaktır” şeklinde konuştu.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Tarihi Arasta’nın Akşehir’e gelecek turistlerin uğrak yeri olacağını belirtti. Başkan Oğul, proje hakkında bilgi vermek amacıyla Tarihi Arasta’ya giderek buradaki esnafa yapılacak proje hakkında bilgiler vererek, onların sorularını da yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.