Taraftarın isteği bitmez

Taraftarın isteği bitmez

Bir basın mensubunun “46 maç sonra gelen 3 gollü galibiyet. Taraftarlar bu tür sonuçları arzu ediyor. Bunun hakkında neler söylemek istersiniz? sorusuna Kocaman, "Taraftarın isteği bitmez. 3 atarsın, 4 ister, 4 atarsın, 5 ister” diye cevap verdi

KAYACIK HAYIRLI OLSUN

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kulüpler için olmazsa olmazların başında gelen tesisleşme adına Konyaspor'un Kayacık Tesisleri'nin değerli bir hizmet olduğunu belirterek hayırlı olmasını dilerken, Eskişehirspor önünde alınan galibiyeti Rize deplasmanından puan ya da puanlarla dönerek pekiştirmek istediklerini söyledi. Kayacık Tesislerinde yapılan ilk antrenman öncesi değerlendirmede bulunan Aykut Kocaman, "Bizim gibi kulüpler için olmazsa olmazlardan biri tesisleşme. Bulunduğumuz yerden buraya geçişte farklar neydi ? diye düşündüğümüzde sahaların zemini iyi antrenman yapabilmemiz için güzel görünüyor. Yine aynı şekilde tesiste kamp ortamı, kalma ve konaklama için son derece yeterli gözüküyor. Çok önceden yapımı başlanan bu tesise şimdi geçme fırsatını bulduk. Çevre düzenlemesi de yapıldıktan sonra Konyaspor açısından imaj adına ve çalışma ortamı açısından son derece doğru ve güzel bir yer olarak gözüküyor. Konyaspor'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SONUNU İYİ TAMAMLADIK

Rakibimiz 8 maçtır kaybediyordu. Bu bizim için kazanma belgesi olarak gözüküyordu. Yeni bir antrenör değişikliği olmuştu. Bununla beraber yeni bir hırs ve iştahla oynayacaklardı. Açıkçası bu maçı tam bir final maçına çevirmişti Eskişehirspor. Bütün bunlar bizim adımıza olumsuz, onlar adına kendilerini biraz daha yukarı iten faktörler ve oyun dinamikleri olurken, diğer taraftan böyle bir ortamda başımıza gelebilecek en kötü senaryo iki defa başımıza geldi. Önce maçın hemen başında ilk vuruşta geriye düşmemiz, sonra bunu çıkarmak için çaba göstermemiz ilk yarıda yeterli değildi. Ama ikinci yarıda başarılı olmamızın yanı sıra oyunun kontrolünü tamamen elimize aldığımız anlarda galibiyeti ararken yine geriye düşmemiz bir takım için tamamen yıkıcı ve kırıcı bir etkendi. Bu seneki en önemli avantajlarımızdan biri takım kolay kırılmıyor. Bu maçta da bu karakteri takım yeniden gösterdi. İkinci kez geriye düştükten sonra önce eşitliği sonra galibiyeti arayan takım görüntüsünde olmamız böyle bir atmosferde çok kolay değildi. Özellikle seyirci de maç boyunca çok huzursuzdu. Çünkü kolay galibiyet bekliyorlardı. Onların bu durumu geçen haftalara oranla bu hafta takım üzerinde biraz daha ters etkiye sebep oldu. Biraz daha erken sonuca gitme telaşı diğer takımlarda olduğu gibi sıkıntıya neden oluyor. Fakat sonu son derece iyi bitti.

25 PUANA YÜRÜYORUZ

Beklentilerim ve takımla ilgili son duruma bakıldığında bu sonuç bizi son 5 maç kala üst grubun içine atan bir sonuç oldu gibi gözüküyor. Aksi bir durumda bunu geçen sene olduğu gibi tersine çevirece bir kapasitemiz var. Bu konuda en ufak bir kuşkum yok. Ancak işi biraz daha zorlaştıracak ve zamanı da biraz daha uzatacaktı gibi görünüyordu. Eskişehirspor maçının hemen arkasına bağlayacağımız Ç.Rizespor A.Ş. maçıyla beraber benim sezon başına düşündüğüm 1,5 puan ortalaması ve bunu 1,6'ya çekebilirmiyiz ihtimali şu an için gerçekleşmiş gibi görünüyor. Bunu koruyabilirsek 25 puan üzerine yürüme ihtimalimiz kuvvetli olabilecek. Bu nedenle Eskişehirspor maçı gerçekten bizim için çok çok değerli bir maçtı..."

RİZESPOR ZORLU BİR RAKİP

Çaykur Rizespor A.Ş. ile ilgili çalışmalarımızı yaparak önümüzdeki iki günlük süreçte ona göre hazırlanacağız. Ama bakıldığında son iki maçında Galatasaray ve Osmanlıspor karşısında galip gelmiş bir takımla oynayacağız. Kuvvet olarak birbirine yakın iki takımın maçı olacak. Onlar içeride oynamanın avantajını kullanmak isteyecekler. Bunlar tabiki küçük ayrıntılar. Temel amacımız zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla dönmek. Ligde alınan her puan önemli. Bunu hem arkadaşlarımız hem ben çok iyi biliyoruz. Ç.Rizespor A.Ş. deplasmanından da mağlup olmadan dönmek istiyoruz.

TARAFTARIN İSTEĞİ BİTMEZ

Bir basın mensubunun "46 maç sonra gelen 3 gollü galibiyet. Taraftarlar bu tür sonuçları arzu ediyor. Bunun hakkında neler söylemek istersiniz?" sorusuna Teknik Direktör Aykut Kocaman, "Taraftarın isteği bitmez. 3 atarsın, 4 ister, 4 atarsın, 5 ister. Bu çok doğal bir istek. Takım puan toplayabiliyorsa asıl konu burada. Hepimiz istiyoruz son derece güçlü, akışkan bir oyunla gelen gol pozisyonları, arkasından gelecek goller ve puanlar. Bunu herkes istiyor. Ama bu yol çok da kolay bir yol değil. Çalışa çalışa, doğruları yapa yapa ve artırarak buraya gitmek temel amacımız" cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.