Tablet değil sınıf gerekli

Tablet değil sınıf gerekli

FATİH projesinde yapılan değişiklikle öğrencilere tablet yerine artık bilgisayar dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) projesinde 2010 yılından beri milyonlarca lira harcandıktan sonra uygulamanın değişmesi kararı alındı. “Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi’’ olarak hizmete sunulan FATİH Projesi, başladığı günden bu güne kadar harcanan paralarla beklenileni veremedi. Her çocuğa bir tablet verileceği iddia edilen projede öğrencilerin yüzde 20’sine tablet dağıtılamadan proje değişikliğe uğradı. MEB yaptığı açıklamada proje ile ülke kaynaklarının doğru kullanımı ve okulların teknolojik donanımının artırılması hedeflendiğini söylemişti ama üzerinden 7 yıl geçtikten sonra projenin içeriğinin değiştiğini ve bu yıldan itibaren çocuklara tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacağını açıkladı. Bakanlık bu süreçte tablet dağıtım oranının da sadece yüzde 19 oranında tamamlandığını açıkladı. Öğrencilerin bile kolayca şifrelerini kırarak diledikleri gibi kullandıkları tabletlerden istediği verimi alamayan MEB, gerçekleştirilemeyen hedeflerden yıllar sonra dönme yolunu seçti.

ÖNCE FİZİKİ ŞARTLAR DÜZELTİLMELİ

Konya Eğitim-İş Başkanı Özgür Genç, eğitim sistemindeki sorunların çözümü için tablet ya da bilgisayar dağıtmakla çözülemeyeceğini belirterek, “Konya merkezde bazı ortaokullarda öğrenciler sıralarda üçer kişi oturuyor. 50 kişilik sınıflarda ders işlenmek zorunda kalınıyor. Önce fiziki sorunların çözülmesi, okul imkânlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Tablet ya da bilgisayar sonraki aşama” dedi. Öğrencilerin bu sınıflarda eğitim alamadığını aktaran Genç, “Bu sınıflarda kalabalıktan öğrenciler eğitim alamıyor. Bakanlık tarafından 2019’da tekli eğitime geçme sözü verildi. Öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi için tekli eğitime geçilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER KILIK KIYAFETE DİKKET ETMELİ

Okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğine de değinen Genç, bazı öğretmenlerin öğretmenlik mesleğine yakışmayacak şekilde okula geldiğini aktardı. Öğretmenlerin öğrencilerin gözünde rol model olduğunu ve bu yüzden kılık kıyafetine ve davranışlarına özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Genç, “Sözde kılık kıyafet serbestliğiyle bazı öğretmenler öğretmenlik mesleğine yakışmayacak şekilde okullara geliyor. Saç sakal düzensiz bir şekilde uzatılıyor. Kıyafetlere bakıldığında ise öğretmen mi değil mi anlaşılmıyor. Öğrenciler öğretmenlerinin örnek alır ama bu şekilde öğrencilere rol model olunmaz” şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.