Suriyelilerin Avrupa'ya Geçişini Haberleştirmek İsteyen Muhabirler Gasp Edildi

Suriyelilerin Avrupa'ya Geçişini Haberleştirmek İsteyen Muhabirler Gasp Edildi

Gaziantep'te Suriyelileri yasadışı yollarla Avrupa'ya götüren şebekeyi haber yapmak isteyen TRT Arapça kanalında çalışan 2 muhabir gasp edildi. Kendilerini mülteci olarak tanıtan Suriye uyruklu Adnan Ali ve Jaber Alsayadı isimli muhabirler,...

Gaziantep'te Suriyelileri yasadışı yollarla Avrupa'ya götüren şebekeyi haber yapmak isteyen TRT Arapça kanalında çalışan 2 muhabir gasp edildi. Kendilerini mülteci olarak tanıtan Suriye uyruklu Adnan Ali ve Jaber Alsayadı isimli muhabirler, 10 bin Euro karşılığında şebeke ile internet üzerinde anlaşarak Avrupa'ya gitmek istediklerini söyledi. Muhabirleri gasp eden 3'ü Suriye uyruklu 4 kişi, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

TRT Arapça kanalında muhabir olarak görev yapan Suriye uyruklu Adnan Ali ve Jaber Alsayadı, para karşılığında pasaport ve vize temin ederek Suriyelilerin yasadışı yollardan Avrupa’ya gitmelerini sağlayan bir şebekeyle temasa geçti. Bu kişilerle internet üzerinden görüşme yapan muhabirler, kendilerini Suriyeli normal bir vatandaş gibi tanıtarak onlarla bağlantı kurdu. 10 bin Euro'ya anlaşan 2 muhabir, Gaziantep şehir merkezinde söz konusu şahıslarla buluştu. Ardından şahıslar tarafından bir otomobile bindirilerek Şahinbey ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ne götürüldü. Organizatörlerle buluşarak yaptıkları görüşmeyi kayıt altına almak ve haber yapmak isteyen muhabirler, araçtan indirilerek tüm para ve malzemeleri gasp edildi. Zanlıların bıçakla saldırması sonucu Adnan Ali isimli muhabir bıçakla yaralandı. Şahıslar, muhabirlerin üzerinde bulunan 3 bin dolar para, laptop, cep telefonları ve iki adet sırt çantasını gasp ederek olay yerinden kaçtı.

Gelen ihbar üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatan jandarma ekipleri, muhabirlerin şüpheli şahıslarla Facebook üzerinden yaptığı internet görüşmelerini inceleyerek şüphelilerin isim ve adreslerine ulaştı. Ayrıca şüphelilerin kaçış güzergahında bulunan benzin istasyonlarındaki kamera görüntüleri de incelenerek, saldırganların kullanmış olduğu otomobil tespit edildi. Şüphelerin adresleri tespit edildikten sonra, cumhuriyet savcısının talimatıyla şafak vaktinde evlere baskın düzenlendi. Suriye uyruklu S.H.S., H.H. ve A.Z. ile olaya ilgisi olduğu değerlendirilen Türk uyruklu H.B. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Ayrıca, muhabirlerin üzerinden çalınan malzemeler yapılan aramalar sonucunda bulunarak sahiplerine teslim edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.