Süper Mario Oyunları

Süper Mario Oyunları

Süper Mario Oyunları

Meksikalı bir tesisatçı olan Mario gelmiş geçmiş en güzel, en heyecanlı ve maceralı oyundur. Dünyada ve ülkemizde süper çocukluğunda oynamamış olan belki de çok az kişi vardır. Mario oyunda sevdiği kızı kurtarmak için bin bir zorlukla baş eder ve sonunda onunla evlenmek için canavar ile savaşır. Ancak canavarlar ile savaşmak ve engelleri aşmak çok da kolay değildir. Mario her bölümde farklı bir mekânda oynar ve kuleye ulaştığında oyunu başarı ile tamamlamış sayılır. Oyunda Mario’nun üç canı vardır ve bu canların hepsi tükendiğinde oyun sonlanır. Oyunlar ise zaten mario’nun keyfi 10’a katlanır.

rr.png

Ayrıca her bölümde altınlar vardır ve bu altınlar blokların üzerinde sıralanmıştır. Mario bu altınları aldığında puanı artmakta ve prensese bir adım daha yaklaşmaktadır. Bizler bu bölümleri geçebilmek, Mario’yu prensese kavuşturmak için uğraşan hatta saatlerce televizyon başında bilgisayar başında bu oyunu oynayan bir nesildik. Son bölüme gelindiğin de ise mario hem zamana karşı hem de ateş açan kaplumbağaya benzeyen bir canavara karşı savaşmaktadır. Bu canavar prensesi esir etmiştir ve gizli bir bölmede saklamaktadır. Bizler bu korkunç canavarı alt etmek için üzerinden atlayarak ya da altından geçerek putona basmak zorundayızdır. Bu bölümü geçtiğimizde mario o çok sevdiği prensesine kavuşur ve oyun böylece güzel sonlanır.

Mario oyunu daha bilgisayar oyunu olarak oynanmadan önce atarilerdeki kaset ile oynanmaktaydı. Bu kasetlerde Mario oyunu dışanda bir çok oyun daha bulunmaktadır. Ama belki de bu oyunların içinde sona ulaşmak için çabaladığımız, inat ettiğimiz nadir oyunlardan biridir belki de süper mario oyunu. Büyük abla ve abilerimiz kardeşlerine bu oyunda kardeşlerine yardım etmek amacıyla ele alırlar ve saatlerce vermezlerdi. Küçükler bu duruma her ne kadar sinir olsa da abi ve ablalarının onlara oyunu öğretmesini zevk ile izlerlerdi.

Süper marionun bir de kardeşi vardır. Kardeşinin adı Luigi’dir. Luigi mario gibi tesisatçı değil bir marangozdur. Luigi oyuna eğer oyun iki kişilik ayarlandı ise devreye girmektedir. Mario oyunda başarısız oldu ise kardeşi devreye girmektedir. Luigi’nin yeşil bir kıyafeti vardır ve oyun boyunca bu kıyafet ile oynamaktadır.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.