Sularının Ramazan'dan Bu Yana Akmadığını İddia Eden Mahalleliler İsyan Etti

Sularının Ramazan'dan Bu Yana Akmadığını İddia Eden Mahalleliler İsyan Etti

Ramazan ayından beri sularının akmadığını iddia eden mahalle sakinleri çocuklarını da yanlarına alarak eylem yaptı. Temizlenemedikleri için çocuklarının okula gidemediğini söyleyen kadınlar. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin soruna çare...

Ramazan ayından beri sularının akmadığını iddia eden mahalle sakinleri çocuklarını da yanlarına alarak eylem yaptı. Temizlenemedikleri için çocuklarının okula gidemediğini söyleyen kadınlar. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin soruna çare bulmasını istedi.

    Son yılların en kurak dönemine geçiren Hatay’da su pompalarının bulunduğu mevkilerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bazı mahallelere günlerce su verilmedi. Yaşanan bu aksaklıkların çözülememesi nedeniyle susuzluk çeken mahalle sakinleri, çareyi eylem yapmakta buldu. Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde yaşayanlar, Ramazan ayından beri sularının akmadığını zaman zaman gelen suyunda ince ve çamur gibi aktığını söyledi. Çocuklarının yıkanamadığı için bitlendiğini iddia eden mahalle sakinleri, çocuklarını susuzluk nedeniyle okula gönderemediklerini söyledi.

    SU BİDONUNU ALAN SOKAĞA KOŞTU

    Vatandaşlar, yaşanan sıkıntılardan ötürü belediye yetkililerinin zaman zaman mahalleye su tankeri gönderdiğini ancak tankerinde mesai saati dışında gelmemesi nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi. Ellerine su bidonlarını alarak sokaklara çıkan mahalle halkı ‘Suyumuzu verin’ sloganları atarak mahalleye günlerdir gelmeyen suyun biran önce gelmesini istedi.

    Geçen yıllarda suyun taziği nedeniyle sürekli musluklarının arızalandığını ancak bu yılda değil taziği, suyu bile bulamadıklarını anlatan mahalle sakinlerinin en büyük sıkıntısı yıkanamamak. Okulda dahi su bulunmadığını söyleyen kadınlar, çocuklarının bitlendiğini okula gidemedikleri içinde okuldan atılmalarından korktuklarını söyledi.

    "SU SIKINTISI YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN BAŞLADI"

    

    Hatay genelinde su sıkıntısı mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından başlarken bu güne kadar çözülemedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Hatay’da su sıkıntısı bulunmadığını ancak elektrik borçları ve sık sık özellikle su pompalarının bulunduğu yerlerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bir çok mahalleye su verilemediğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.