Sosyal yardımlar devam ediyor: 3 bin 500 lira ödenecek

Sosyal yardımlar devam ediyor: 3 bin 500 lira ödenecek

Dar gelirli aileleri sevindirecek haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz tüketim desteği verileceği açıklandı. Bu programla ile doğalgaz desteği alabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin kışın ısınma sorunu çözmek için başlattığı kampanya sayesinde aileler 1500 TL ile 3500 TL arasında ödeme alacak. Bu destek, ısıl haritaya göre farklılık gösteriyor ve yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu desteğe zam yapıldığını duyurdu. Geçen ay, 383.000 haneye toplam 304.500.000 TL ödeme yapıldı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Maddi sıkıntılar yaşayan ailelere Doğal gaz faturaları için devlet desteği veriliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Bakan Göktaş, başvuru sonucu olumlu olanların PTT şubesine gidip faturalarını göstererek destek ödemesini alabileceklerini söyledi. Başvuru yapabilmek için Türk vatandaşı olmak, e-Devlet şifresine sahip olmak, doğal gazın ulaştığı ilçede oturmak, ön ödemeli veya faturalı doğal gaz abonesi olmak gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum