Sgk Önünde Maden Faciasını Protesto Ettiler

Sgk Önünde Maden Faciasını Protesto Ettiler

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Karaman'da meydana gelen ve 18 işçinin altında kalan göçüğün sorumlularını protesto etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde eylem yapan grup, yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu. Karaman'daki...

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Karaman'da meydana gelen ve 18 işçinin altında kalan göçüğün sorumlularını protesto etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde eylem yapan grup, yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu.

Karaman'daki maden kazasında İşçilerin göçükten çıkarılmasına yönelik çalışmalar sürerken, İHD üyesi bir grup olayın sorumlusunun hükümet olduğunu ifade ederek, Unkapanı’ndaki SGK önünde protesto eylemi düzenledi. ‘Fıtratınız öldürüyor. İş ve işçi güvenliğini sağlayın’ yazılı pankart açan grup, basın açıklamasını ilk önce Kürtçe yaptı.

Grup adına açıklamayı ise İHD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özkan gerçekleştirdi. “Bir bakanın istifası için 13 bin 442 işçi ölümü yetmiyorsa, daha kaç işçi ölmeli?” diyen Özkan, “2014 Mayıs ayında 301 maden işçisinin göçük altında kaldığı Soma faciası yetmemiş olacak ki o tarihten bu yana Türkiye’nin her yerinden iş cinayetleri haberi gelmeye başladı. Soma maden ocağı başta olmak üzere iş cinayetlerinin meydana geldiği işletme sahipleri yakalanıp, cezalandırılmamıştır. Çünkü yetkili kişiler iş cinayetlerini basının karşısında kader olarak değerlendirmektedir.” ifadelerini kullandı.

'UMUTLARIN TÜKENDİĞİ BELİRTİLİYOR'

18 işçinin maden ocağında mahsur kaldığını kaydeden Özkan, “İşçiler mahsur kalmış.’ diyoruz ama onlardan ümit kesilmiştir. Kurtarma çalışmalarından herhangi bir sonuç alınamamıştır. Bu sabah yapılan açıklamada ümitlerin tükendiği belirtilmiştir. Soma’da 301 işçi için de aynı ifade kullanılmıştı.” diye konuştu.

Daha önceden işçilerin öğle yemeğini dışarıda yediklerini, ancak son yapılan düzenleme ile işçilerin yemeklerini içeride yediklerine dikkat çeken Özkan, madencilerin yemeğini dışarıda yemesi durumunda kurtulabileceğini dile getirdi. Gup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.