Sgk İl Müdürü Gülpak’tan Esob Başkanı Dinçer’e Ziyaret

Sgk İl Müdürü Gülpak’tan Esob Başkanı Dinçer’e Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak ve Müdür Yardımcısı Mahmut Cebecioğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ’ESOB) Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.’SGK Haftası’...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak ve Müdür Yardımcısı Mahmut Cebecioğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ’ESOB) Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

’SGK Haftası’ kapsamında gerçekleşen ziyarette Dinçer’e günün anısına çiçek hediye eden Gülpak, 2006 yılı Mayıs ayında üç sosyal güvenlik kuruluşunun birleştirilerek tek çatı altında hizmet vermeye başladıklarını hatırlattı. Gülpak, hafta kapsamında bir dizi sosyal kültürel etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu sosyal ve kültürel etkinlik ve ziyaretlerimizle vatandaşlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda bugün en büyük işveren konumundaki esnaf sanatkar teşkilatımızın ilimizdeki zirve teşkilatını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Gülpak, emekli olan esnaf sanatkarlardan yapılan yüzde 15 oranındaki destek priminin kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ise ’SGK Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dinçer, ”Bizler esnaf teşkilatı olarak SGK’nın ayrılmaz bir parçasıyız. Sosyal Güvenlik Kurumu insan hayatı için çok önemli. Doğum öncesinden ölüm sonrasına kadar her aşamayı ilgilendiren bir kavramdır. İnsanlar canlı birer varlık, ihtiyaçları her geçen gün çeşitleniyor, artıyor. İşte bu durumda sosyal güvenlik kurumun önemi ortaya çıkıyor. Beşikten mezara kadar yaşamın her alanında var olan sosyal güvenlik, bizler için vazgeçilmezdir. Sosyal güvenliksiz bir hayat düşünülemez" diye konuştu.

Konuşmasının devamında Suriyeli sığınmacıların neden olduğu kayıt dışına da değinen Dinçer, “Suriyeliler tarafından ilimizde kuralsızca açılan iş yerleri, esnafımıza büyük sekte vuruyor. Bu konuda gerekli çalışmalar bir an önce yapılmalı ve esnafımızın mağduriyeti önlenmeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.