Seyahatseverlerin Yüzde 96'sı Havaalanlarında Ücretsiz İnternet İstiyor

Seyahatseverlerin Yüzde 96'sı Havaalanlarında Ücretsiz İnternet İstiyor

Avrupalı seyahatseverlerin yüzde 96’sı, havaalanlarının ücretsiz internet hizmeti sunması gerektiğini düşünüyor. Avrupa’nın en büyük havaalanlarından sadece yüzde 48’i sınırsız ve ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunarken, yolculara en iyi...

Avrupalı seyahatseverlerin yüzde 96’sı, havaalanlarının ücretsiz internet hizmeti sunması gerektiğini düşünüyor. Avrupa’nın en büyük havaalanlarından sadece yüzde 48’i sınırsız ve ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunarken, yolculara en iyi Wi-Fi hizmeti sunan ülkeler arasında İtalya, Rusya, Türkiye ve Fransa yer alıyor.

Seyahat arama sitesi Skyscanner’ın bin 500 uluslararası katılımcıyla gerçekleştirdiği Wi-Fi Hizmeti Rehberi Araştırması'yla, Avrupa’nın en çok kullanılan 50 havaalanında sunulan Wi-Fi hizmetlerini incelendi. Listenin başında yer alan İtalya ve Rusya’daki havaalanlarının çoğu kullanıcılara ücretsiz internet sağlarken, Türkiye’deki havaalanları da İtalya ve Rusya’yı aratmadı. Türkiye’deki bazı havaalanları Wi-Fi hizmeti konusunda en üst sıralarda yer alarak Almanya, İngiltere ve İspanya’daki havaalanlarını geride bıraktı. Ankara, Antalya, İzmir havaalanları ve İstanbul Atatürk Havalimanı seyahatseverlere ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunarken, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ücretli internet hizmeti nedeniyle rehberde son sıralarda yer aldı.

Rusya ve İtalya’daki havaalanları, kullanıcılarına sağladıkları internet hizmetleri ile rehberde en dikkat çeken ülkeler oldu. Bu ülkelerdeki çoğu havaalanının ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunması, havaalanlarında uzun süre beklemek durumunda kalan seyahatseverleri memnun etti.

Dünyanın en yoğun havaalanlarından biri olan Londra Heathrow Havaalanı ise sadece 45 dakika ücretsiz internet hizmeti sunuyor ve ardından saat başı 4 Euro ücret uyguluyor. Brüksel ve Lizbon havaalanları ise 30 dakikadan sonraki ilk 1 saatte 5 Euro’luk ücretiyle rehberdeki en pahalı havaalanları arasında yer alıyor. Berlin Tegel ve İstanbul Sabiha Gökçen havaalanlarında ise ücretsiz Wi-Fi hizmeti bulunmuyor.

Seyahatseverlerin yüzde 30’u havaalanlarında interneti en çok vakit geçirmek için kullanırken, yüzde 33'ü arkadaşlar ve aileyle iletişim, yüzde 22’si e-postalarını kontrol etmek, yüzde 10’u sosyal medya hesapları, yüzde 5'i ise iş için interneti kullanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.