Sertifikası olmayanlar süt toplayamayacak

Sertifikası olmayanlar süt toplayamayacak

Süt toplama sertifikası olmayanların bundan sonra süt toplama işini yapamayacakları bildirildi.

Aksaray Süt Birliği, İlçe Süt Üreticileri Birlikleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatif başkanlarının oluşturduğu Süt Platformu temsilcileri, düzenlenen basın toplantısında Süt toplama merkezleri, kooperatifler ve tedarikçilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni uygulamalarına bir an önce uymaları gerektiğini belirtti.
    
Platform adına açıklamada bulunan Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, yeni uygulama ile birlikte Süt Toplama Merkezlerinin tamamının ruhsatlanıp Gıda Üretim Belgesi almaları gerektiğini bildirdi.
    
Yeni düzenleme göre herkesin süt toplayamayacağını belirten Zengin, sadece eğitimin ardından tedarikçi sertifikası alabilenler süt toplama işlerini yapabileceklerini bildirdi.
    
31 Ocağa kadar süt toplama merkezlerinin tamamının ruhsat problemlerini çözerek işletme belgelerini almaları gerektiğini ifade eden Zengin, şunları kaydetti:
    
''Şimdiye kadar kanunun istediği standartları sadece 3 süt toplama merkezi hayata geçirdi. Ay sonundan itibaren İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü cezai işlemlere başlayacak. Süt Toplama Merkezilerinin, kooperatiflerin cezayla karşılaşmaması için bu işlemleri yaptırması gerekiyor. 100'ün üzerinde tesis cezayla karşılaşabilir. Kasabalarda belediyelerden, köylerde bulunan süt toplama merkezleri ise İl Özel İdaresinden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almaları gerekiyor. Alınan Ruhsatlarda İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gıda İşletmesi Onay Belgesine dönüştürülüyor. Ruhsat işlemlerini 31 Ocak öncesinde yapanlar 1 ay gibi bir zaman kazanacak. Bu süreyi süt toplama merkezlerinin değerlendirmesi gerekiyor.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.