Selçukya kültür gezileri devam ediyor

Selçukya kültür gezileri devam ediyor

Sürekli hale getirdiği şiir geceleri ile Konya’da bir ilki gerçekleştiren, farklı konu ve konuklarla sohbet geceleri düzenleyen Selçukya Kültür Sanat Derneği, kültür gezilerine de devam ediyor

Sürekli hale getirdiği şiir geceleri ile Konya’da bir ilki gerçekleştiren, farklı konu ve konuklarla sohbet geceleri düzenleyen Selçukya Kültür Sanat Derneği, kültür gezilerine de devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 2.Kültür Gezisini, Saklı Cennet ismi ile bilinen Karaman Gödet Kanyonu’na gerçekleştiren dernek , ödüllü bir çok fotoğrafçı, gazeteci ve yazarlarla birlikte çekimler yaptı. Kanyon’nun merkezinde yer alan Güldere Köyünde ilk molasını veren ekip muhtar Hasan Ali Özkal ve eşi Atiye Özkal tarafından karşılandı. Atiye Özkal ve Güldereli kadınların hazırladığı yöresel ve doğal kahvaltı ikramına müteşekkir olduklarını belirten Selçukya Gezileri koordinatörü Mustafa Karaçelebi oradaki sohbette bir köylünün söylediği cümlenin kendisini çok etkilediğini dile getirdi. Ve o cümlenin altını çizdi : İnsan gezmese de kültür gezer. Karaçelebi “Bizim köylülerimiz okumadan da aydın ve ileri görüşlü arifane bir bakışa sahip , gerçekten de kültürler arası öyle bir etkileşim var ki insandan önce kültürümüz başka yerlere ulaşıyor” dedi. Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat da “Karaman Gülde Köyü, Saklı Cennet, Kaya Kiliseleri , akarsuyu , tarihi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen gizli bir cennet bahçesi gibi… Ama diğer yandan doğası ve köyün el değmemiş güzellikteki kültürü bozulacak diye bir korku akla geliyor maalesef. Artık bozmadan gezmeyi öğrenmek zorundayız. Saklı güzelliklerimizi turizme kazandıralım derken kaybediyor suni bir hale getiriyoruz . Bu ve benzeri köylerimizin tarihi ve doğal yapısını tahrip etmeden , turizme nasıl kazandıracağımız konusunda daha fazla etüt yapmak zorundayız“ ifadelerine yer verdi. Tarihçi Prof. Dr. Alaattin Aköz yörenin tarihi hakkında “Köyün tarihi çok eski dönemlere kadar uzanmakta ilk Hristiyanlık dönemi kalıntılara sıkça rastlamaktadır “ şeklinde bilgiler verirken Jeoloji mühendisi ve fotoğraf sanatçısı Cemil Evirgen kanyonun oluşumu ve süreçleri hakkında ekibi bilgilendirdi.

Kanyonun boyu yürüyüşü ve yukarıdan köyün fotoğraflanması ile sona eren gezinin yorgunluğu Bayram Kabadayı’nın türkü ziyafeti ile atıldı. Hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdirildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.