Selçuklu Kartalı Samsun yolcusu

Selçuklu Kartalı Samsun yolcusu

Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı, 18.hafta mücadelesinde Samsun Anakentspor ile karşılaşacak. İlk yarıyı 5.sırada tamamlayan Selçuklu Belediyespor’da sezonun ilk yarısının en skorer ismi Amerikalı uzun forvet Will Daniels oldu

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı, 18.hafta mücadelesinde Samsun Bşb. Anakentspor ile karşılaşacak. Yarın Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 17:00’de başlayacak. Müsabakayı Turgut Işık, Ozan Gönen, Hande Öztürk hakem üçlüsü yönetecek. Karşılaşma için dün sabah gerçekleştirilen antrenmanın ardından yola çıkan temsilcimiz, bugün maçın oynanacağı salonda hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini bekleyecek. Ligde oynadığı son iki maçtan mağlubiyetle ayrılan mavi-beyazlılar Samsun’dan galibiyetle dönerek haftayı galibiyetle kapatmak istiyor. Ligde şu ana kadar oynadığı 17 maçta 11 galibiyet, 6 mağlubiyet alan Selçuklu Kartalı ligde 5.sırada yer alıyor. Ev sahibi ekip Samsun Bşb. Anakent ise ligde 21 puanla 16.sırada yer alıyor. Mavi-Beyazlılarda sakatlığı geçen Fran Plepic Samsun Bşb Anakent maçında forma giyebilecek.

Türkiye Basketbol 1.Ligi’nde (TBL) play-off mücadelesi veren Selçuklu Belediyespor’da ilk yarının en skorer ismi Will Daniels oldu. Euroleague tecrübesi de bulunan Amerikalı uzun forvet, ilk yarıda deneyimiyle fark yarattı. Takıma hem boyalı alanda hem de dış şutlarda önemli katkı sağlayan başarılı oyuncu, oynadığı 17 maçta rakip potalara 352 sayı bıraktı. Will Daniels maç başına 20,7 sayı atarken, takımın en skorer ismi oldu.Deneyimli oyuncu, en iyi maçını ilk haftada iç sahada oynanan Samsun Anakent karşısında oynadı. Amerikalı oyuncu bu maçta 32 sayı atarak en yüksek sayısına ulaştı. Konya’ya da kısa sürede uyum sağlayan ve karakteriyle de beğeni toplayan Daniels, 8 maçta da 20 sayı barajının üstüne çıkmayı başardı.

PİLEPİC’TEN 216 SAYI

Ligde statü gereği takımlar kadrolarında en fazla iki yabancı bulundurabiliyor. Selçuklu Belediyespor’un bir diğer yabancı oyuncusu Fran Pilepic ise 14 maçta 216 sayı attı. TED Ankara Kolejliler maçı öncesi parmağı kırılan Hırvat oyuncu, 3 maçta sakatlığıyla süre alamazken, oynadığı 14 maçta 15,4 sayı ortalaması tutturdu. Özellikle üç sayılık isabetlerle takımına birçok maçta önemli katkılar sağlayan Fran Pilepic de performansıyla sınıfı geçti.

YERLİLERDE EN SKORER İZZET

Selçuklu Belediyespor, Will Daniels ve Fran Pilepic dışında da yerli oyuncularından da önemli skor katkısı aldı. Konya’da ikinci baharını yaşayan İzzet Türkyılmaz, yerli isimler arasında en skorer isim oldu. İzzet, 17 maçta 199 sayı atarken, maç başına 11,7 ortama tutturdu. Deneyimli oyuncu, ribaund, asist ve bloklarda da takımına önemli bir katkı sağladı. Selçuklu Belediyespor’da Sertay Gürsu 7,5 sayı ortalamasıyla bu 3 ismi takip ederken, Yunus Çankaya, 6,9, Arca Tülüoğlu 6,6, Fırat Töz 5,3 ve Mercan Solkol da 4,7 sayı ortalamasıyla öne çıkan diğer isimler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.