Sektörün lideri olan Türk firması yabancılara satıldı! 2 bin çalışanı var

Sektörün lideri olan Türk firması yabancılara satıldı! 2 bin çalışanı var

Türkiye'de soğutma sektörünün en büyük oyuncularından birisi olan meşhur firma yabancılara satıldı. İtalya merkezli firmanın bu satın almayla birlikte çalışan sayısı 2 bini aştı.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişattan dolayı birçok firma zora girdi. Son yıllarda nakit para akışının zayıflamasıyla bankalardan kredi çeken firmalar, borçla iş döndürmeye çalışır hale geldi. Merkez Bankası'nın politika faizini yükseltmesiyle kredi şansı da kalmadı. Sırf bu yüzden zora giren bazı Türk firmaları kendine yerli ve yabancı ortak arıyor. Böylece borçlarını ödeyen firmalar yola daha güçlü halde devam ediyor.

cfm-satildi-2.jpg

SEKTÖRÜN EN BÜYÜK FİRMASI İTALYANLARA SATILDI

Bazı Türk firmaları ise sektörde güçlenmek için yabancı ortak arayışında. Bu durum yabancı firmalar için de geçerli. Türkiye'de ve dünyada gücüne güç katmak isteyen firmalar Türk firmalarını satın alıyor. Söz konusu satın almalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye'de sektörün en büyükleri arasında yer alan bir firma İtalyanlara satıldı.

cfm-satildi-1.png

TÜRK FİRMANIN TAMAMINI SATIN ALDI

Klimatizasyon, bina yönetim sistemleri, endüstriyel soğutma, endüstriyel ve otomasyon yazılım alanlarında faaliyet gösteren İzmir merkezli CFM Soğutma ve Otomasyon resmen satıldı. 2021'de CFM Soğutma ve Otomasyon’un yüzde 51 hissesini satın alan İtalyan devi Carel Industries S.p.A., şirkettin kalan yüzde 49'luk hissesini de satın alarak şirketin tamamının sahibi oldu.

cfm-satildi.jpg

İTALYAN DEVİ 75 ÜLKEDE İŞ YAPIYOR

1973'te faaliyete geçen Carel, elektronik ekipman ve parçalar üretimi ile biliniyor. Klima, soğutma ve ısıtma alanlarında dünyanın önde gelen firmaları arasına girmeyi başaran Carel, Çin'den Amerika'ya kadar bir çok ülkede ofisleri aracılığı ile satış yapıyor. 2023 yılında 650 milyon euro ciro sağlayan firma dünya çapında 38 iştiraki ve 15 üretim tesisi işletiyor. Şirketin ağı 75 ülkede ortaklık ve distribütörlük ağı bulunuyor. Türk CFM firmasını satın alan Carel'in dünya genelinde 2 binden fazla çalışanı var.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum