Savunma sanayisindeki gelişim IDEF'i çekim merkezi yaptı

Savunma sanayisindeki gelişim IDEF'i çekim merkezi yaptı

Türk savunma sanayisinin gelişimi, sektör için uluslararası bir vitrin olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF) daha da büyümesini sağladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, AA muhabirine, bu yıl 16'ncısı düzenlenen fuarda geçmiş yıllara göre daha fazla yoğunluk olduğunu söyledi.

Bu yıl uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayısının da arttığını belirten Görgün, "Önceki IDEF'te 38 bin metrekare alan kiralanmıştı, bu yıl 43 bin metrekare alan kiralandı. 81 ülkeden delegasyonlar var, 102 ülkeden katılım olmuş. Yaklaşık 60 bin katılımcı var. Bunun da yaklaşık 10 bini uluslararası katılımcı. Resmi heyetlerle gelen delegasyonların sayısı da 700'ün üzerinde. Fuar çok güzel başladı, güzel, yoğun tempoda devam ediyor." dedi.

Uluslararası heyetlerle görüşmelerinde Türk savunma sanayisinin gelişimine yönelik takdir dolu değerlendirmeler aldıklarını vurgulayan Görgün, şöyle konuştu:

"Birçok delegasyon Türkiye'deki bu gelişimi rol model olarak almak, kullanmak, değerlendirmek istiyor. Kendi gelişimlerinde Türkiye'nin tecrübelerini, tecrübe aktarımını önemsediklerini söylüyorlar. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kesintisiz, sürekli desteğiyle savunma sanayimizi bugünlere getirdik. Deniz, kara, hava her ortam için platform üretebilir durumdayız. Bu platformların içinde var olan sistemleri, alt sistemleri yerli teknolojilerimizle sağlayabilir durumdayız. Dünyanın bir ucuna sistem satabilir, ellerinde var olan sistemleri modernize edebilir konuma geldik. Bu gurur hepimizin, Türk milletinin. Savunma sanayisindeki ürünlerle belki ilk anlamda bu fuarla ön plana çıkıyoruz ama bunun arkasındaki altyapı, yetkinlik, insan kabiliyeti ve niteliği aslında geri planda da kendini gösteriyor. Çünkü savunma sanayisi malumunuz yüksek teknoloji içeren bir alan. Yüksek teknolojiyi kullanmanız gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.