Samaras: Yunanistan 2015'te 2,9'luk Büyüme Hedefliyor

Samaras: Yunanistan 2015'te 2,9'luk Büyüme Hedefliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın Yunanistan'ın ekonomik krizle mücadele istikrar programını uygulamasından tatmin olduğunu söyledi. Merkel, "Yunanistan olumlu mesajlar veriyor. Kısa sürede büyüme olacaktır. Turizm alanında pozitif...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın Yunanistan'ın ekonomik krizle mücadele istikrar programını uygulamasından tatmin olduğunu söyledi. Merkel, "Yunanistan olumlu mesajlar veriyor. Kısa sürede büyüme olacaktır. Turizm alanında pozitif mesajlar geliyor." dedi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Almanya Başbakanı Merkel ile Berlin'de bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyen iki liderden Merkel, "Almanya, Yunanistan'ı destekleyecek." dedi. Merkel, şöyle konuştu: "Yunanistan, Troyka ile (kriz ile mücadele) istikrar programına dair bir sonraki adımları planlıyor. Olumlu ilerlemeler görüyoruz. Almanya, Yunanistan'ı destekleyecek. Çünkü ekonominin toparlanmasına ilişkin işaretler var.Bu reform ve özelleştirmelerden de anlaşılıyor."

SAMARAS: YENİ DESTEK PAKETİNE İHTİYAÇ YOK

"İstikrar programına ve geleceğine dair konuşma fırsatı bulduk" diyen Yunan Başbakan Samaras ise "Ülkem, beklenenden önce hedefleri tutturdu. 2013'te bütçe faiz dışı fazla verdi. Bu 2014'te de olacak. Programlanandan 2 yıl önce piyasalara döndük. Piyasaların Yunan ekonomisinin geleceğine güvendikleri görülüyor. Bankaların sermaye yapılandırılmaları başarıldı." dedi.

Yunanistan'ın 6 yılda durgunluktan çıkmayı başardığını vurgulayan Samaras, bu yılın 3'üncü çeyreğinde olumlu toparlanma yaşanacağını, gençlerdeki yüksek işsizlik oranına rağmen işsizliğin istikrarlı biçimde azalmaya başladığını ifade etti. Troyka ile yeni bir istikrar ve destek programına gerek olmadığını belirten Yunan Başbakan, yapısal reformlar ile finansal hedeflere ulaşmak için vergi yükünün hafifletilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Dış borç stoklarının sürdürülebilir olması için son bir düzenleme beklediklerini anlatan Samaras, 2015 yılında yüzde 2,9, 2016'da ise 3,7'lik büyüme öngördüklerini ve Yunanistan'ın büyüme odaklı reformlarla yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Yunanistan'ın boru hatları vasıtasıyla Avrupa'ya enerji arzı konusunda üstlendiği role dikkat çeken Antonis Samaras, Batı Yunanistan ve Girit'in güneyindeki doğalgaz ve petrol aramalarında beklentilerin aşıldığını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.