Sakatata etten daha çok zam yaptılar! 1 yılda yüzde 165

Sakatata etten daha çok zam yaptılar! 1 yılda yüzde 165

Türkiye'de et fiyatlarındaki fiyat artışı konuşulurken önemli bir ayrıntıya yer verildi. Sakatat fiyatlarının etten daha çok zamlandığı ortaya çıktı. Buna göre 1 yılda sakatat yüzde 165 zamlandı.

Türk vatandaşı et yemeyi çok seviyor. Birçok kentin geleneksel yemeklerinin içeriğinde et var. Bir zamanlar et almak çok kolayken son yıllarda fiyat artışına vatandaş yetişemiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı Ocak ayı enflasyon verileri, et fiyatlarındaki durdurulamayan artışı gözler önüne seriyor. Kırmızı ve beyaz et fiyatları, enflasyon sepetini yukarı çeken en önemli kalemler arasında yer alıyor.

et.jpg

TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon verilerine göre, Tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 64,86'ya yükselerek 14 ayın zirvesine çıktı. Aylık enflasyonda da beş ayın zirvesi görülerek yüzde 6,70 olarak gerçekleşti. Gıda enflasyonu ise yüzde 69,71'e ulaşarak alarm veriyor.

Buna göre, Dana eti fiyatı yıllık yüzde 109,72, kuzu eti fiyatı ise yıllık yüzde 129,41 artarak gıda enflasyonunun çok ötesine geçti. Kasaplarda ve marketlerde kuzu eti çeşidine göre 400 TL ile 600 TL arasında satılırken, dana eti ise 350 TL ile 650 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

et222.webp

En dikkat çekici olan ise sakatat fiyatlarının yüzde 165 artması. Yani etten daha çok pahalanan sakatat vatandaşın tepkisine neden oldu. Son yıllarda sakatat tüketimine ilginin artmasından dolayı fiyatların zirveyi gördüğü söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.