Rus Gelin Müslüman Oldu

Rus Gelin Müslüman Oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Rusya'da çalışırken gönlünü kaptırdığı Türk genç için Müslüman oldu. Müftülük makamında yapılan ihtida merasimi ile Müslüman olan Ekaterine Belova, Gül ismini aldı. Ereğli'de yaşayan ve çalışmak...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Rusya'da çalışırken gönlünü kaptırdığı Türk genç için Müslüman oldu. Müftülük makamında yapılan ihtida merasimi ile Müslüman olan Ekaterine Belova, Gül ismini aldı.

Ereğli'de yaşayan ve çalışmak için Rusya'ya giden Levent Çiçek, burada Ekaterine Belova ile tanıştı. Birbirlerine seven iki genç evlenme kararı aldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Müslüman olmaya karar veren Ekaterine Belova, ilçe Müftüsü Recai Albayrak'ın makamında yapılan ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Müftü Albayrak tören öncesi Rus gelin Ekaterine Belova’ya Müslümanlığın iman esasları ve ibadetlerle ilgili bilgi verdi. Ekaterine Belova daha sonra Kelime-i Şahadet getirerek şahitlerin huzurunda Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra 'Gül' ismini alan Ekaterine Belova'yı tebrik eden Müftü Albayrak konuşmasında “Şuanda günahsız ve pırıl pırıl bir haldesiniz. Artık din kardeşi olduk. Karadeniz Ereğli Müftülüğümüzün kapısı sizlere her daim açıktır. Sizden tüm Müslümanlar için dua etmenizi istirham ediyorum. Ayrıca Gül ismini tercih etmenizden dolayı çok memnun olduk. Gül, İslam aleminde ve bilhassa Anadolu insanımız arasında Peygamber Efendimizi simgeler. Edebiyatımızda da Gül, Sevgilinin ve insanlığın iftihar remzidir” dedi.

Rus gelin Gül Belova Müslüman olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.