Radyo Alaturka 2016'nın Gözde Radyosu

Radyo Alaturka 2016'nın Gözde Radyosu

Radyo Alaturka'ya değinmeden önce kısaca "Alaturka" nın kelime anlamı ve tarihdeki gelişimine bir göz atalım.

RADYO ALATURKA 2016'NIN GÖZDE RADYOSU Radyo Alaturka'ya değinmeden önce kısaca "Alaturka" nın kelime anlamı ve tarihdeki gelişimine bir göz atalım. Alaturkanın kökeni İtalyanca bir kelimedir. Alaturka kelimesi eskilerden gelen bir tabirdir. Kelime anlamı ise eski gelenek ve yaşam tarzı olarak bilinir. Osmanlıdan kalan kültürü yaşatma ve geleceğe ayak uydurma biçimi de diyebiliriz. Eskiden kalan her şey alaturka olmazken, günümüzde bu değerlerin varlığı git gide azalıyor. Halk arasında hep söylenir ya, alaturka elbiseler, alaturka saat veya alaturka müzik olarak. 

Müzik aslında insanları dinlendiren ve ufuklarında yeni yaşamlar doğuran bir sanattır. Alaturka müzik ise, birçok kişi tarafından sevilmesiyle bilinmektedir. 2016 yıllarına yenik düşmeyen her geçen gün kalıcı bir miras olarak geri kalanlara bıraktığımız yaşam stilimizdir. Alaturka müzik ile Türk sanat müziği birbiri ile bağdaşmıştır. Türk kültürüne uygun ve klasik eski müziklerinden denilmektedir. Şu sıralarda Radyo Alaturka da çalan müzikler insanları mest ediyor. Eski sanatçılarımızdan Müzeyyen Senar’ın Saklı Kayıtlar albümünden benzemez kimse sana parçası duyanları hayran bırakıyor.

Dinleyen bir daha dinlemek istiyor. Şimdilerde internet dünyasının gelişmesiyle birlikte her şey elimizin altındadır. Radyolarda çalınan alaturka müzikleri bir efsane olarak bu yıllara kadar geldi. Eski yıllarda, bundan 30 sene önce bu kadar gelişen bir teknoloji ağı yoktu. İnsanlar ancak radyolarda çıkan müzikleri bilir ve onlar ile yaşarlardı. Özellikle televizyonun da hayatımıza girmeye başladığı günden itibaren müzik yavaş yavaş bir kenara atılmaya çalışılsa da başarılı olamamıştır.

Türkiye Radyo Televizyonu olarak bildiğimiz TRT’in TRT 1 Müzik kanalında çoğunlukta alaturka müzikleri karşımıza çıkmaktadır. Hatta bu konuda TRT güzel bir adım atarak alaturka geceler başlıyor isimli albümü satışa sunmuştur.

Bu kanalda yayınlanan müzikler, alaturka özelliği vardır. Televizyonun dışında bu müzikleri dinleyebileceğiniz bir yerde radyo kanallarıdır. Yaptıkları yayın gereğince fazla olmayan bu kanalların bir tanesinden bahsetmek istiyoruz. Radyo Alaturka, günümüzde Alaturka müziklerin ilk tercihleri arasında yerini alıyor. Özellikle art arda gelen Ayla Dikmen’den – Anlamazdın, Esmer ay’dan - Unutama Beni, Fikret Kızıl ok’tan - Güzel Ne Güzel Olmuşsun, Mehmet Taneri’den - Bir Zamanlar ve Semiha Yankı’dan - Seninle Bir Dakika insanları alıp başka diyarlara götürüyor.

İnsanın ruhunu okşayan bu radyo istasyonunu yandaki bağlantı adresinden canlı dinleyebilirsiniz: Alternatif olarak diğer TSM radyolarını dinlemek için ise yandaki bağlantıyıda takip edebilirsiniz :

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.