Qualcoom, hızlı şarj konusunda gelişme kaydediyor

Qualcoom, hızlı şarj konusunda gelişme kaydediyor

2012 yılı haziran döneminde başlayan süreçte 70'ten fazla telefonda yer alan hızlı şarj teknolojisi sınıf geçti diyebiliriz.

Mobil dünyasının lider yarı iletken üreticisi Qualcomm, aynı zamanda telefonlar için uzun süredir bir proje yürütüyor. Quick Charge 1.0 olarak adlandırılan hızlı şarj sistemi hakkında pek fazla detay olmasa da ve kamuoyunda bedreyse bahsi hiç yapılmamış olsa da Qualcomm sergilemiş olduğu başarıyı resmi blog sayfasından duyurdu.
1360991919_qualcomm-quick-charge-400x250.jpg

Cep telefonlarının %40 oranına daha hızlı şarj edilmesini sağlayan bu sistem tamamen işlemciye dahil edilen bir düzenek tarafından sağlanıyor. Motorola Droid RAZR Maxx HD, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 (ABD versiyonu), Samsung ATIV S, Sony Xperia T, Sony Xperia TL, Sony Xperia Z ve ZL, Asus Padfone, HTC 8X, HTC 8S, HTC One S, HTC J Butterfly, Nexus 4, LG Optimus G, Motorola Droid RAZR HD, Motorola Droid RAZR M  gibi üst seviye akıllı telefonların yanı sıra şu an pazarda mevcut 70’in üzerinden telefonda yer alan bu sistemin daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Mobil dünyası için şu an en önemli sorun olarak gösterilen pil performansı için çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.