Prof. Halaçoğlu ve Akın’dan Yörük Derneği’ne ziyaret

Prof. Halaçoğlu ve Akın’dan Yörük Derneği’ne ziyaret

Konya Yörük ve Türkmenler Derneği eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Turan Bilimleri Başkanı Ayhan Akın’ı ağırladı.

Konya ve Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Sayın Ahmet Ünsal konukları dernek binasında kurulan Yörük Obasında misafirleri ağırladı. TTK eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, katılımcılara Yörük kültürünün genel Türk tarihi yeri hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

Turan Bilimleri Başkanı Sayın Ayhan Akın, misafirperverlik için Ünsal ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Akın, Konya Yörük Türkmenler Derneği Başkanlığında Konya’da yürüttükleri çalışmaları dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, “Yörük kültürü, Türk kültürünün özünü oluşturur. Bu kültürün kuşaklara aktarıldığına şahit oluyoruz. Bu organizasyonun tertip edilmesinde Dernek Başkanı Sayın Ahmet Ünsal Bey’e, yönetim kurulu üyelerine, derneğin Kadın Kolları Başkanı Elife Taşdöven hanımefendiye, Konya Yörük Beyleri Lütfi Oğuz Bey’e, İsa Şahin Bey’e, Hasan Öcal Bey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.