Pratik börek tarifleri

Pratik börek tarifleri

Pratik börek tarifleri

Hamur işleri, hiç şüphesiz Türk mutfağının en vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Peki, hamur işi diyince neleri kastediyoruz? Hamur işi, kabaca, temel maddesi hamur olan yiyeceklere denir. Mesela en popüler hamur işlerini ele alalım; börek ve poğaça. İkisinin de temel katmanını hamur oluşturur. Yani, bu gibi yiyecekleri yapmadan önce hamurunuzu hazırlamalı ve açmalısınız. Günümüzde hamur mayası marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Bu nedenle hamur açmak eskisine nazaran çok daha kolay hale gelmiştir. Sabırsızlanmaya başladığınızı duyar gibiyim; “Hamuru açtık, şimdi ne yapacağız?”, gelin en güzel ni hep beraber inceleyelim.

Türk mutfağının vazgeçilmezleri, börekler…

Çıtır çıtır börekler Türk insanının en vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Kahvaltı niyetine tüketebileceğiniz börekler, öğle çayıyla birlikte eşsiz bir uyum oluşturur ve hatta akşam yemeğinin yanında aperatif olarak bile yenebilir. Daha önce bahsettiğimiz hamur işi meselesinin yanı sıra dışarıdan hazır yufka yani hazır açılmış ve börek yapımına uygun hamur temin edebilirsiniz. Eğer çalışıyor ve yemek yapmaya fazla vakit ayıramıyorsanız yapımı tam size göre bir seçenek. Hazır yufkadan birbirinden farklı börek tariflerini vakit kaybetmeden hazırlayabilir ve yenmeye hazır hale getirebilirsiniz. Su böreği, sigara böreği ve ıspanaklı börek gibi sıklıkla tercih edilen börek tarifleri, hazır yufka ile kolaylıkla hazırlanabilir.

Eğer çalışan bir anneyseniz ve çocuklarınıza farklı ve besin değeri yüksek bir şeyler hazırlamak istiyorsanız tam size göre bir seçenek olacaktır. Daha önce bahsettiğimiz hazır yufkadan börek yapımı ile fazla vakit kaybetmeden ıspanaklı börek hazırlayabilir ve ailecek severek yiyebileceğiniz lezzetli bir aperatif oluşturabilirsiniz. Ispanaklı börek tarifi, genellikle çocukların yemekten hoşlanmadığı ıspanağı yemeleri için lezzetli bir alternatif oluşturacak ve bir yiyen bir daha yemek isteyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.