Palta: Bilgi kirliliği yapılıyor

Palta: Bilgi kirliliği yapılıyor

Aksaray Belediye Başkanı Palta: ''Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgi kirliliği yapılıyor''

ksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Sanayi Sitesi'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Aksaray'ın gelişmesini daha modern bir sanayiye kavuşmasını istemeyenlerin olduğunu, bu çevrelerin bilgi kirliği ve provokasyon anlamında yönlendirme yaptığını bildirdi.
    
Palta, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çok ciddi bir noktaya gelindiğini, bu işin mutlaka gerçekleştirileceğini ifade ederek, sanayideki mülk sahiplerine ve sanayici esnafa bu işi provoke etmeye çalışan çevrelere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
    
Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Aksaray Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapılacağını vurgulayan Palta, ancak bazı çevrelerin Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi kirliliği yaptığını söyledi.
    
Aksaray'ın önünü açacak proje ile ilgili bazı çevrelerin olumsuz bir hava oluşturduğunu belirten Palta, şunları kaydetti:
    
''8 yıldır konuşulan 5-6 yıldır gündemde olan bu proje ile ilgili bütün kesimlerle odalarla sanayicilerle konuşuldu, bu konu tartışılarak istişare edildi. Daha sonra 7-8 aydır TOKİ ile teknik elemanlarımız ve bizzat bizim yürüttüğümüz çalışma sonucunda bu aşamaya geldik. Ancak Aksaray'ın gelişmesini istemeyen, Aksaray'ın hakikaten daha modern bir sanayiye kavuşmasını daha çağdaş sanayiye kavuşmasını ve oradaki esnaf kardeşlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği, yeşil alanlarıyla sosyal donatılarıyla modern bir sanayide yaşamasından, çalışmasından rahatsız olan bazı çevreler bu bilgi kirliği çerçevesinde vatandaşlarımızı provokasyon anlamında yönlendirme yapıyor. Bunlara itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.''
    
Sanayicilerden biraz sabır göstermelerini isteyen Palta, ''Bu proje şehrimizin 100 yılına hitap edecek. Doğru bilgi edinelim. Hizmetin ideolojisi olmaz, yapılan iş Aksaray'a yapılıyor. Bilgilendirme toplantıları mal sahibi kardeşlerimizle devam ediyor. Daha sonra oradaki kiracı kardeşlerimizle de irtibatlarımız tabi ki devam edecek. Onlar da biraz beklesinler'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.