Özgüven kazandıracak proje

Özgüven kazandıracak proje

Çocuklardaki özgüven eksikliğini giderecek önemli bir projeye imza atıldı.

Çocuklardaki özgüven eksikliğini giderecek önemli bir projeye imza atıldı. Türkiye dahil 7 ülkedeki 20 okul başlattıkları "Hello My Self-Reliance-Merhaba Özgüvenim Projesi" sayesinde çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve kendilerini daha rahat ifade etmelerine fırsat verilecek.

Proje hakkında şu bilgi verildi: “Çocuklarda kendini ifade edememe, arkadaş edinememe ve sosyalleşememe ile kendini gösteren ve akademik başarısızlığında en önemli nedeni olan özgüven eksikliği problemi bütün okullarda yaşanmaktadır. Bu probleme dikkat çekmek, sebeplerini öğrenmek ve çözüm yolları üretebilmek için Konya Zeki Altındağ İlkokulu koordinatörlüğünde Türkiye, Tunus, İtalya, Polonya, Ukrayna, Portekiz ve Romanya'da bulunan 20 okul "Hello My Self-Reliance-Merhaba Özgüvenim, "eTwinning projesini başlattılar. Böylece çocukların farklı kültürleri tanımasına, drama, resim, şiir, slogan yarışmaları ile yeteneklerini keşfetmelerine ve kendilerini daha rahat ifade etmelerine fırsat verildi. Yapılan anket çalışmalarıyla velilerde projeye dahil edilerek, bu konudaki görüşleri alındı. Rehber öğretmenler özgüvenli çocuk yetiştirebilmek için neler yapılabileceği konusunda velilere seminerler vererek onlarda da bu konuda bir farkındalık oluşturdular. Öğretmenlerimiz mutlu yarınlar için mutlu ve özgüvenli çocuklara ihtiyacımız olduğuna bu projeyle dikkat çekmiş oldular.”

Projeye Konya'dan İçeriçumra Mithatpaşa İlkokulu, Akören Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu, Piri Reis İlkokulu, Şekibe Aksoy İlkokulu, Mehmet Şükriye Sert İlkokulu, Mahide Koşukçu İlkokulu, Selçuk ilkokulu, Osman Gazi İlkokulu, Ankara Ahmet Andiçen İlkokulu, Adapazarı Şehit Ahmet Akyol İlkokulu, Mersin Hürriyet İlkokulu, Sancaktepe İlkokulu katıldı.

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.