Özel sporcular "neler yapabildiklerini" dünyaya göstermek istiyor

Özel sporcular "neler yapabildiklerini" dünyaya göstermek istiyor

Özel sporculardan milli atletler Eda Yıldırım ile Mihriban Korkmaz, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanarak özel sporcuların neleri başarabildiklerini göstermek istediklerini söylediler.

Özel sporculardan milli atletler Yıldırım ile Korkmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AA muhabirine spor yaşamlarını değerlendirdiler.

Van'da yaşadıkları depremden sonra ailesiyle Samsuna göç ettiklerini ve 6 yıldır gülle attığını anlatan Eda Yıldırım, "Resim öğretmenim Vildan Göz'ün teşvikiyle atletizmle tanıştım ve gülle atmaya başladım, halen devam ediyorum. Atletizme 400 metre koşu ile başlamıştım. Yaklaşık 8 yıllık antrenörlüğümü yapan Aytunç Göz, beni gülle atmaya yönlendirdi. Şimdiki antrenörüm Sinem Yıldırım da aktif sporcu, o da bana spor hayatımda bir abla oldu." diye konuştu.

Ailesiyle Samsun'da yaşadığını ifade eden Eda Yıldırım, "Liseyi bitirdim, üniversiteye başlayacağım, şimdi uzmanlık atamalarını da bekliyorum. 2019'da İsviçre'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda yıldızlar rekoru kırarak dünya şampiyonu oldum. 2022'de Dubai'de dünya gençler şampiyonu oldum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.