Özel okullar sorunların çözümünde önemli fırsat

Özel okullar sorunların çözümünde önemli fırsat

Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu, “Ülkemizde eğitim öğretim, sorunlar yumağıdır. Özel okullar ülkemizin eğitim öğretim sorularını çözmede önemli bir fırsattır” dedi

Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. “Yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızı birikim, tecrübe ve mesleki yeterliliklerimizle geleceğe hazırlamanın sorumluluğunu taşıyoruz. Eğitimciler olarak büyük bir mesuliyetimiz var” diyen Turşucu, “Ülkemiz ve insanımız için her tür fedakârlığı yapması gerekenler, muallimlerimizdir. Dün denebilecek, ‘kısa bir zaman öncesine kadar’ bu denli hızlı bir değişim yoktu. Bugün her alanda hızlı bir değişimi hep beraber yaşıyoruz. Öğretmenliğe başladığım yıllarda yaptığımız planlar, hazırladığımız ders materyalleri, kullandığımız ders-araç gereçleri, sınıf ve okul ortamlarımız çok fazla değişikliğe gerek kalmadan 3-5 yıl kullanılabiliyordu. Bugün sene başında yaptığımız hazırlıklar, sene sonuna varmadan revize gerektirebiliyor. Teknolojik gelişmeler; öğrenme kaynaklarını çeşitlendiriyor, kolaylaştırıyor, bilgiye ulaşımı ve iletişimi hızlandırıyor. Tabi bu kolaylıkları usulünce kullanabilmek büyük dikkat ve maharette gerektiriyor. Eğitim ortamlarında kullanmak zorunda kaldığımız iletişim araçlarının ( internet, akıllı tahta, akıllı telefon vb.) yan tesirleri de çok acı bir şekilde görülmeye başlandı. Son istatistiklerde gençlerimiz günde 3 saatten fazla internet ortamında kalıyor ve bu meşguliyetin çoğu da amacı dışında vakit geçirilen siteler oluyormuş. Belki yeni yeni tanımlanan semptomlarla (bağımlılık, hastalık belirtisi) karşı karşıya kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENME AŞKI AŞILANMALI

Öğretmenlere, “Sınıfımızda ders verdiğimiz, geleceğe hazırladığımız öğrencilerimizi çok iyi tanımalıyız ki onların dikkatlerini dersimize toplayalım, onlara öğrenme aşkını aşılayalım ve verimli bir ders işleyebilelim” diyen Turşucu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin ve dünyanın pek çok ülkesinde önemli bir sorun oluşturan öğrencilerin derse, çalışanların işine odaklanmasını engelleyen ve bağımlılık derecesine varan sosyal medyada vakit öldürme hastalığının farkına varmalıyız. Öğretmenler olarak öğrencilerimizde, öğrenmeyi değerli kılan ve öğrenebilme yeteneğini geliştirebileceğimiz etkinlikler yapmalıyız. Her öğrencimizin kendine has bireysel farklılıkları vardır. Bunları dikkate alıp, öğrenmenin gerekçesini kavratmalıyız ve öğrenmeyi etkili olarak sürdürmeliyiz. Bir ülkenin gelişmişlik göstergelerini yükselten temel unsur, eğitim ve öğretimdeki kalitesidir. Kırk yıllık eğitim öğretim hayatımda edindiğim en önemli tecrübe; eğitim öğretimin kalitesi, öğretmenin mesleki ve alan yeterlilikleriyle sağlanabilir. Kendisini iyi yetiştiren ve mesleğini seven bir öğretmen mutlaka başarır ve öğrencilerini hem hayata hem de geleceğe hazırlar. Kendisini sürekli geliştiren öğretmen; öğrencisini, okulunu ve ülkesini de geliştirir.”

EĞİTİMCİLER GÜÇLÜ OLMALI

Eğitimcileri güçlü olmayan devletlerin, bugün zengin olsalar bile yarınlarının meçhul olacağını söyleyen Turşucu, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde eğitim öğretim, sorunlar yumağıdır. Çözümün ana kaynağına inilememesi, sıkıntıları da artırmaktadır. Nasrettin Hoca’nın samanlıkta kaybettiği anahtarını sokakta ay ışığında araması gibi, çözüm hep başka yerlerde aranıyor. Mesleğinin bilincinde, ülkesi ve öğrencileri için her türlü fedakârlığı yapma sorumluluğunda olan öğretmenin başarısını hiçbir güç engelleyemez. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, özel okullar ülkemizin eğitim öğretim sorularını çözmede önemli bir fırsattır. Özel okulların özel öğretmenleri, özel okulların sağlamış olduğu öğrenme ortamlarıyla, ülkesi ve öğrencileri için her türlü fedakârlığı gösteriyor; öğrencilerinin hem akademik hem de sosyal gelişimlerini sağlayarak onları hayata hazırlıyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında sağlık ve afiyette, keyifli, başarılı çalışmalar diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız öğrencilerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olsun.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.