Organları 3 kişiye umut olacak

Organları 3 kişiye umut olacak

Konya’da yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçirerek beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki bir kişinin ailesi tarafından bağışlanan organları 3 kişiye umut oldu.

Konya’da yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçirerek beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki bir kişinin ailesi tarafından bağışlanan organları 3 kişiye umut oldu. 
Edinilen bilgiye göre, 52 yaşındaki üç çocuk babası Cüneyt Birol Akın 22 Şubat'ta evde istirahat ettiği sırada yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçirerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede 5 gün boyunca yapılan bütün müdahalelere rağmen Cüneyt Birol Akın’ın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesine bilgi veren doktorlar, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Anestezi Teknisyeni olduğu öğrenilen kızının isteği ve ailenin onayı ile organların bağışlanması kararı alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akşam saat 22.00 sıralarında başlayan organ çıkarma operasyonu 2 saatten fazla sürdü. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları tarafından yapılan operasyonla Cüneyt Birol Akın’dan alınan iki böbrek ve karaciğer Sağlık Bakanlığı'na ait 112 Acil Servis aracıyla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Antalya’ya doğru yola çıkan iki böbrek ve bir karaciğerin 3 kişiye nakledileceği öğrenildi.
Ameliyata katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, “52 yaşında yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçiren bir hastanın organları bugün ailesi tarafından bağışlandı. Bu hastanın yakınlarından bir tanesi sağlık personeli ve organların bağışlanmasında onun anlamlı bir davranışı var. Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi bizim için üzücü ama farklı üç hastanın da bu organlarla hayata bağlanması bizim için sevindirici. Son zamanlarda organ bağışında Konya’da bir duyarlılık artışı saptanıyor. Bir örnek de bugün Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşandı. Biz hastanın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Hastamız 5 gün önce yüksek tansiyon nedeniyle gelip yapılan bütün müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları ailesi tarafından bağışlandı. Biz de iki böbrek ve karaciğerini çıkartıp Sağlık Bakanlığı kontrolü altında Akdeniz Üniversitesi’ne oradaki ihtiyacı olan hastalara nakledilmek üzere gönderdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.