Norveç, Irak'a Ve Afganistan'a Asker Gönderecek

Norveç, Irak'a Ve Afganistan'a Asker Gönderecek

Norveç Başbakanı Erna Solberg, IŞİD'le mücadele kapsamında Irak'taki yerel güçleri eğitmek üzere 120 asker göndereceklerini açıkladı. Oslo hükümeti, gelecek yıl da Afganistan'a 75 asker gönderecek. Norveç askerleri çatışmalara katılmayacak....

Norveç Başbakanı Erna Solberg, IŞİD'le mücadele kapsamında Irak'taki yerel güçleri eğitmek üzere 120 asker göndereceklerini açıkladı. Oslo hükümeti, gelecek yıl da Afganistan'a 75 asker gönderecek. Norveç askerleri çatışmalara katılmayacak. Bölgedeki mevcut kuvvetlerin kapasitesini güçlendirmeye yönelik faaliyet gösterecek.

Başbakan Erna Solberg, Dışişleri Bakanı Børge Brende ve Savunma Bakanı Eriksen Søreide, konuyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başbakan Solberg, "IŞİD'in yaptıkları hepimizi şok etti. Buna oturduğumuz yerden seyirci kalamayız." dedi.

Savunma Bakanı Eriksen Søreide ise Irak'a gönderilecek askerlerin Erbil ve Bağdat şehirlerinde bulunacaklarını açıkladı. Bakan Søreide, "Terör gruplarının, güvenliğimize karşı tehditlerine izin veremeyiz." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Børge Brende ise IŞİD'le uzun soluklu olacak mücadeleye siyasi boyutun da katılması gerektiğini vurguladı.

Muhalefet partileri ise askeri desteğe karşı olduklarını söyledi. Navarsete, daha çok insani yardım desteğinin çıtasının yükseltmesi gerektiğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.