MY LİTTLE PONY KARAKTERLERİNİ BİRLEŞTİREN EFSANE NEDİR?

MY LİTTLE PONY KARAKTERLERİNİ BİRLEŞTİREN EFSANE NEDİR?

My Little Pony evrenindeki en önemli şey iyilik ve sonsuz sevgidir. My Little Pony evreni aslında tam olarak Equestria’yı yöneten iki soylu kardeşin hikâyesi ile başlamaktadır.


   Prenses Celestia boynuz gücünü kullanarak güneşi doğurup batırıyormuş. Genç olanı ayı yükseltip geceyi başlatıyormuş. Böylece iki kız kardeş krallıkları ve Pony evreni için dengeyi sağlıyorlarmış. Ama zaman geçtikçe genç kız kardeş gücenmiş. Pony’ler ablasının getirdiği gündüz saatleri oynuyorlarmış. Genç kız kardeşin güzel gecesi boyunca da uyuyorlarmış. Ta ki geleceği değiştiren o ana kadar genç kız kardeş güneşin doğmasını engellemek için ayı indirmeyi reddetmiş. Ablası onu ikna etmeye çalışsa da bu duruma çok üzülen genç kız kardeş kabul etmemiş ve kişiliğindeki değişime yol açmıştır.
 
  Genç kız kardeş iyilik ve sevgiden uzaklaşarak kötü ve karanlık hâle gelmiştir. Genç kız kardeşte karanlık ve kötü tarafı seçerek Nightmare Moon’a dönüşmüştür. Genç kız kardeşin kötü tarafı seçmesiyle birlikte Nightmare Moon’a dönüştükten sonraki ilk yemini ülkeye karanlık getirecek olmak olmuştur. Büyük kız kardeş yani Prenses Celestia ise kötülük tarafını seçerek Nightmare Moon ‘a dönüşen kız kardeşini  uyum elementlerini kullanarak aya sürgüne göndermiştir. Büyük kız kardeş böylelikle hem ayın hem de güneşin sorumluluğunu üstlenmiştir. Böylelikle Equestria’daki uyum kuşaklar boyunca mutlu bir şekilde devam etmiştir.  Ama efsaneye göre birinci yılın en uzun gününde yıldızlar kaçışına ardım edecektir. Nightmare Moon ise döndüğünde ebedi geceyi getirecektir. Tam  Equestria’da her şey yolundayken ve  yaz güneşi kutlamalar yapılırken bir anda Nightmare Moon’a dönüşen kardeş gelir. İntikam almak ister. Güzel ve mutlu Pony dünyasını karanlığa çevireceğini ve artık sadece gecenin hüküm süreceğini söyler. Tüm Pony halkı endişeye kapılır.
  
   Twilight Sparkle ise bu durumu durdurabilecek tek kişidir. My My Little Ponylerle beraber onu durdurabilecek tek şey olan uyum elementlerini ararlar. Böylelikle bu altı Pony arasındaki arkadaşlık başlar . Aslında Uyum elementleri hepsinin belirgin ola özelliklerinden oluşmaktadır. Bu yüzden uyum elementlerini birleştirdikleri zaman Nightmare  Moon’u yenerler. Nightmare Moon’un uyum elementleri karşısında yenildiği anda ise büyük kız kardeş Prenses Celestia ortaya çıkar. Küçük kardeşini iyi olması şartıyla affeder. Küçük kız kardeşte kötü etkiler altından kalkar. Böylece Equestria’da yeniden huzur sağlanmıştır.


My Little Pony evreninde iyilik kötülüğü alt etmiştir. Sadece My Little Pony evreninde değil tüm dünyada iyiliğin alt edemeyeceği hiçbir kötülük yoktur. Kötülüğü alt eden iyilik, My Little Pony’lerin birleştirici gücü olmuştur. My Little Pony’nin altı esas karakteri birbirleriyle beraber olduğu sürece yenemeyecekleri güç olmadığı fark ederek yollarına devam etmişlerdir. Bu yüzden My Little Pony evrenini tam olarak kavramak için esas birleştirici gücü yani iyilik ve kötülüğün karşılaşmasını ve iyiliğin her şeyden üst olduğunu bilmemiz gerekmektedir. İyi olanlar karşılarına her ne kötülük çıkarsa çıksın hep kazanacaklardır. Bunu da My Little Pony serüveninin neredeyse her anında  görmekteyiz. Bu heyecanı her zaman yaşamak ve ponylerin her an yanımızda olmaları için karakter dükkanı web sitesinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.