Müzisyenler rahat nefes aldı

Müzisyenler rahat nefes aldı

Yaşanan pandemi süreci birçok sektöre ciddi etkiler bıraktı. Normalleşme adımlarının ivme kazandığı ve yasaklamalarının kaldırıldığı bu günlerde kısıtlama günlerinde iş yapamayan birçok vatandaş ise yaralarını sarmaya çalışıyor

Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan etkilenen önemli bir kesim de müzisyenler oldu. Sahne alamayan, işlerini yapamayan müzisyenler ciddi sıkıntılar çekti. Öyle ki bu süreç içinde intihar eden, enstrümanını satan, işini tamamen kaybeden, başka işlere yönelen müzisyenler oldu. Yasaklamaların kalkması ile birlikte açılan mekanlar bir nebze olsun soluk olsa da pandeminin etkisi kendini halen gösteriyor.

KISITLAMALAR BÜYÜK SIKINTILAR YAŞATTI

2013 yılında lisede başladıkları müzik serüvenine üniversitede de devam eden müzik grubu 4 Sayılı Hareket, pandemi sürecinde ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Grubun gitaristi Sefa Semiz, “1,5 yıl boşta kaldık. Kısıtlamalar bize büyük sorunlar yaşattı. Gelirimizin tümünü müzikten elde ediyoruz. Pandemi ile ilk kapatılan sektörlerden biri olduk. Bu süreç bizi olumsuz etkiledi. Bugün normalleşme adımları ile birlikte bir nebze olsun işlerimiz arttı” dedi.

SAHNE ALMAK HAYAL GİBİ GELMEYE BAŞLADI

Müziğin pandemi sürecinde ilk susturulan alan olduğunu ve en son serbest bırakıldığına dikkat çeken 4 Sayılı Hareket Vokalisti Fatih Yıldız, “Pandemi kısıtlamaları kapsamında ilk yasaklanan sektör bizimkisi oldu. En son da serbest kalan yine biz olduk. Pandemi dönemi bizim için zor bir süreç oldu. Öyle ki bu süreçte enstrümanını satan arkadaşlarımız oldu. Biz de boşluğa düştük. Sahne almak hayal gibi gelmeye başladı” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2021-07-01-at-19-00-08.jpeg

ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİK

Kısıtlamaların kalkması ile birlikte aldıkları ilk teklif karşısında çocuklar gibi sevindiklerini belirten 4 Sayılı Hareket Bateristi Emre Özkalaycı, “Yasakların kalkmasının ardından ilk teklifi aldığımızda önce şaşırdık. Uzun zamandır alamadığımız bu teklif ardından bizi çok mutlu etti. Çocuklar gibi sevindik. Bugün kafelerin açılması ile beraber çok şükür işlerimiz de açıldı. Aşının da bu konuda ciddi etkisi oldu. Aşılama ile doğru orantılı bir şekilde mekanlar da doluyor. Pandemi sürecini gerçekten çok sıkıntılı geçirdik. Bakanlık tarafından destek verildi ama çok yeterli bir destek olduğu söylenemez. Bugün işlerimiz normal bir şekilde sürüyor. Fakat gece getirilen 12 yasağı bizim için olumsuz etki yaptı. Müzik yasağından ziyade bizi asıl rahatsız eden durum müziğin rahatsızlık veren bir şey olarak lanse edilmesi oldu. Gece çıktığımız mekanlar da maddi olarak bir kaynak oluyordu. Artık bu durum mümkün değil” ifadelerine yer verdi. 4 Sayılı Hareket Müzik Grubu bas gitaristi Mehmet Yurdanur ise grupları hakkında bilgiler vererek, şunları kaydetti: “Bugün rock müzik eksenli sahne alıyoruz. Gençlerden de güzel ilgi görüyoruz. Özellikle Konya’da rock müzik alanında bir eksiklik vardı. Biz yaptığımız çalışmalarla bu eksikliği bir nebze olsun giderdiğimizi düşünüyoruz. Bugün ekip olarak haftanın 4 günü Bosna’da sahne alıyoruz. Sosyal medya hesaplarından da yayınlar yapmaktayız. Dijital müzik platformlarından da bizleri takip edebilirsiniz.”

EYYÜB KARAKUZU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum