"Müzakere Sürecinde Sadece Öcalan'la Değil, Pkk Militanlarıyla Da Görüşülsün"

"Müzakere Sürecinde Sadece Öcalan'la Değil, Pkk Militanlarıyla Da Görüşülsün"

Dünya Barış Günü nedeniyle ortak basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği, KESK Platformu, Halkların Demokratik Partisi İl örgütü ile TKP 1920 il temsilciliği, hükümetin mücazekere sürecini Abdullah Öcalan'ın yanı sıra PKK'lı...

Dünya Barış Günü nedeniyle ortak basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği, KESK Platformu, Halkların Demokratik Partisi İl örgütü ile TKP 1920 il temsilciliği, hükümetin mücazekere sürecini Abdullah Öcalan'ın yanı sıra PKK'lı militanlarla yapmaları çağrısında bulundu.

İHD Şube Başkanı Medeni Aygül, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Dünya Barış Günü'nü kutlayıp, hükümete müzakerede PKK'yı muhatap almasını istedi. Aygül, Dünya Barış Günü nedeniyle hükümete müzakarelerle ilgili çağrıda bulunduklarına dikkat çekerek,"Kürt sorunun çözümü ve iç barışın tesisi için müzakereler şeffaf ve samimi yürütülmelidir. Müzakereler sürecinde sadece Abdullah Öcalan'la değil PKK militanlarıyla da görüşülmelidir. Türkiye iç barışının başlatıcısı ve yürütücüsü olan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın koşulları barış için mücadeleye uygun hale getirilmelidir. Militarist anlayışya yapılmış, farkılıkları reddeden, tekçi ve inkarcı, demokratik olmayan anayasanın değiştirilerek insanı devlete karşı koruyan, demokratik, çoğulcu, özgürlükçü bir anayasa dönüşmesini istiyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.