Milyonlarca vatandaşa 150 bin lira faizsiz kredi verilecek! İşte başvuru tarihi

Milyonlarca vatandaşa 150 bin lira faizsiz kredi verilecek! İşte başvuru tarihi

Türkiye'de milyonlarca vatandaşa 150 bin lira faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Söz konusu uygulama için tarih ve şartlar belli oldu.

Türkiye'de faizsiz kredi imkanı tanıyan sistem hayata geçiriliyor. Buna göre milyonlarca vatandaşa faizsiz 150 bin lira kredi verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için başvuruların başlayacağı tarih olarak deprem bölgesinde 15 Şubat'ı açıkladı.

Göktaş yaptığı açıklamada "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

150 BİN TL FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı kararı ile belirlenen uygulama kapsamında, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla yeni evlenecek gençlere 150 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve 4 yılda geri ödeme şartıyla sunulacak.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Başvuruların internet üzerinden yapılacağı fonun yönetim kurulu, 5 kişiden oluşacak ve kararlar oy çokluğuyla alınacak. Fon'un yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı