Milli yüzücüler, madalya hedefiyle yüksek irtifada kulaç atıyor

Milli yüzücüler, madalya hedefiyle yüksek irtifada kulaç atıyor

Erzurum'da kamp yapan milli yüzücüler Kuzey Tunçelli ile Merve Tuncel, dünya şampiyonasında madalya ve olimpiyat kotası almak için güç depoluyor.

Milli yüzücüler Kuzey Tunçelli ve Merve Tuncel, 11-18 Şubat'ta Doha'da düzenlenecek Dünya Yüzme Şampiyonası öncesi Erzurum'da çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa'nın şehir merkezindeki tek yüksek irtifalı tam olimpik yüzme havuzu olan Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, dört mevsim dünyanın farklı ülkelerinden takımlara ev sahipliği yapıyor.

İki bin rakımda bulunmasından dolayı tercih edilen havuz, 2017'den itibaren birçok ülkeden gelen yabancı sporcuların da antrenman yapmasına olanak sağlıyor.

Yüksek irtifada performanslarını artırmak için kamp yapan milli yüzücüler Kuzey Tunçelli ve Merve Tuncel, 11-18 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek Dünya Yüzme Şampiyonası'nda madalya ve olimpiyat kotası almayı hedefliyor.

"Hazırlıklarımız çok iyi"
Milli takım antrenörü Aykut Çelik, AA muhabirine, Erzurum'un dünyanın en iyi yükselti merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Hazırlıklarında çok iyi gittiğini anlatan Çelik, "Yükselti merkezlerinde antre olmak ve yaşamak kolay değil ama Erzurum bu anlamda daha kolay. Aynı zamanda nem oranı çok düşük. Biz buraya 5. kez geldik ve her gelişimizde en iyi derecelerimizi yaptık. Hazırlıklarımız çok iyi. Son haftaya girdiğimizde çalışmalarımızı daha da yükselteceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.