Milli sürat patenci Furkan Akar, yeni yıldaki ilk müsabakasında madalya hedefliyor

Milli sürat patenci Furkan Akar, yeni yıldaki ilk müsabakasında madalya hedefliyor

Sürat pateninde (short track) 2022 ve 2023'te düzenlenen uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler elde eden milli sporcu Furkan Akar,yeni yılın ilk organizasyonu olan Avrupa şampiyonasında madalya alarak başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

Daha önce katıldığı uluslararası birçok müsabakada Türkiye'ye ilkleri yaşatan Furkan, Polonya'da 12-14 Ocak'ta gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonasının hazırlıklarını Erzurum'daki Yakutiye Buz Pateni Salonu'nda sürdürüyor.

Furkan Akar, olimpiyat ve dünya şampiyonasında 6. olmanın yanı sıra Polonya'daki 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda bronz madalya alarak bu alanda Türk bayrağını göndere çeken ilk Türk sporcu olma başarısını gösterdi.

Milli sporcu, son katıldığı dünya kupasının 1000 ve 1500 metre yarışlarında mücadele etti ve organizasyonun genel sıralamasında 9'uncu, 1500 metre B finalini ise 2. sırada tamamlayarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Söz konusu müsabakaların ardından sürat pateninde yeni yılın ilk organizasyonu olan Avrupa şampiyonasına katılacak olan Furkan Akar, önceki şampiyonada kazandığı başarının üzerine koyarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.