Milli güreşçi Aktürk, dünya üçüncüsü oldu

Milli güreşçi Aktürk, dünya üçüncüsü oldu

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 92 kiloda mücadele eden milli sporcu Feyzullah Aktürk, bronz madalya kazandı.

Başkent Belgrad'da devam eden şampiyonada Feyzullah Aktürk, Macar Balasz Attila Juhasz ile yaptığı repesaj müsabakasını 10-0 teknik üstünlükle kazandı ve bronz madalya maçına çıkma hakkı elde etti.

Üçüncülük müsabakasında Gürcü Miriani Maisuradze'yi son saniyelerde aldığı 2 puanla 5-3 yenen Feyzullah, bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya şampiyonalarında ilk madalyasını alan Feyzullah Aktürk, katıldığı son iki Avrupa Şampiyonası'nda kürsünün zirvesine çıkmıştı.

Sırbistan'daki organizasyonda dün milli güreşçi Taha Akgül de üçüncü olmuştu.

Feyzullah Aktürk: "Verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık"

Başkent Belgrad'da yapılan şampiyonada üçüncülük müsabakasında Gürcü Miriani Maisuradze'yi yenen Feyzullah Aktürk, Türkiye'nin dünya şampiyonalarındaki 200. madalyasını elde etti.

Son saniyelerde aldığı puanlarla kazandığı bronz madalya maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Feyzullah, "Sizin kadar ben de heyecan yaşadım. Daha önce iki kez yendiğim sporcuydu. Bu sefer gerçekten iyi konsantre olmuş, iyi taktik yapmış. Genel anlamda maçta üstünlüğüm vardı ama son 17 saniye kala taktiksel hatayla kendim dalıp puan verdim. Son saniyelerde köşeyi dinleyerek Abdullah hocamla başardık. Verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. Daha iyisini bekliyorduk. Şampiyonluk taktiksel hatayla gitti. İnşallah önümüzdeki dünya şampiyonalarında şampiyon olarak bu madalyayı taçlandırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.