Milli Eğitim'den örnek projeler

Milli Eğitim'den örnek projeler

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimde kaliteyi artırma ve fırsat eşitliğini oluşturma adına faaliyetlerini sürdürüyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada  eğitimde gerçekleştirilen hizmetler hakkında şu bilgiler verildi: " İlimizin 2017 Yılı Yatırım Programlarında, 2017 yılı öncesinden devam etmekte olan 62 proje ve yeni 30 proje ile birlikte toplam 92 projede 1.508 dersliğin yapımı yer almaktadır. Bunlardan 13 tanesinde toplam 288 dersliğin yapımı tamamlanmış, 42 tanesinin yapımı devam etmekte ve 37’si de ihale sürecindedir. Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında Konya’nın okul ihtiyacının karşılanması için de çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda il genelinde 2002 yılından bu güne toplam 2 bin 521 derslikten oluşan 186 okulun yapılması için belediye, TOKİ ve hayırseverlerimizle işbirliğine gidilmiştir ve okulların yapımı tamamlanmıştır.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME DESTEK

Konya’da meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmelerini amaçlamaktayız. Bu alanda endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması, sektörün ihtiyaç duyduğu ara elaman ve yetişmiş insan gücünün karşılanabilmesi için öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitimleri sektörle işbirliği halinde almaları amacıyla sektör temsilcileri ve kuruluşlarla işbirliği protokolleri yapmaktayız."

EĞİTİMDE KALİTE PROJELERLE ARTACAK

Açıklamada projeler hakkında da bilgiler verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve EKİP 42 olarak ifade ettiğimiz “Eğitim’de Kaliteyi İyileştirme Projesi”, üç yıldan beri bünyesine her geçen gün yeni faaliyetler ekleyerek devam etmektedir.  Bu kapsamda okullarda kitap okumayı teşvik edici çeşitli faaliyetlerde bulunuyor ve temel değerlerimizi benimsetici çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerin okuduklarını ve öğrendiklerini hayata geçirebilmeleri ve pekiştirmeleri için de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Mesela 4. Sınıf öğrencilerinin katıldığı “Benim Kahramanım” isimli bir masal yazma yarışması düzenlenmiş ve başarılı bulunan ürünler kitaplaştırılmıştır.  Konya il genelindeki tüm ortaokulların katıldığı “Konya’mızı Tanıyoruz” adlı bilgi yarışması düzenlenmiş ve şehrin tarihi ve kültürünün, o yaşlardaki öğrencilerimiz tarafından daha iyi öğrenilmesine katkı sunulmuştur. Tüm liselerin katıldığı “Okuduğun Kitabı Anlat” yarışması ile de lise sıralarındaki öğrencilerimiz, okudukları kitapları topluluk karşısında sunma fırsatını elde etmişlerdir.  “Kardeş Kütüphane” etkinliği ile Konya içerisinde; “EKİP42 Kardeş Şehre Kitap Gönderiyor” etkinliği ile de ülkemizin farklı yerlerinde ihtiyacı olan okulların kütüphanelerine kitap yardımlarında bulunulmaktadır.

DEĞERLER EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıl Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz “Konya İzleme ve Değerlendirme Merkezi” (KİDEM),  Milli Eğitim Bakanlığımız için rol model olmuş ve Bakanlık tarafından bazı illere Ölçme Değerlendirme Merkezi (ÖDM) kurulmuştur.  Öğrencilerimizin akademik başarılarının arttırılması ve okul, ilçe ve il başarı haritalarının ortaya çıkarılması amacıyla oluşturduğumuz bu merkezimiz tarafından 31 ilçede 7, 8; 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin tamamına (120.310 öğrenci) toplamda 7 adet kazanım temelli izleme ve değerlendirme sınavı yapılmıştır.

AB VE TÜBİTAK PROJELERİ SÜRÜYOR

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Avrupa Birliği Projelerini yakından takip eden bir kurumuz. Bu projelerle yurt dışındaki iyi uygulamaları ülkemize getiriyor, bizdeki iyi uygulamaları da yurt dışına transfer ediyoruz. Erasmus+ Projeleri kapsamında Müdürlüğümüz ve okullarımızın hazırladığı projelerle 2014 yılından itibaren aldığımız hibe miktarı toplam 5.371.797 (beş milyon üç yüz yetmiş bir bin yedi yüz doksan yedi) Avro’dur. Yani 2014 yılından itibaren ortalama her yıl 1.300.00 (bir milyon üç yüz bin) Avro’dan fazla hibe Konya’daki eğitim kurumlarına kazandırılmaktadır.  2017 yılı itibariyle Konya’da okullarımız ve Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan toplam 49 adet Avrupa Birliği Projesi bulunmaktadır. Bu projelerin 9 tanesi Müdürlüğümüz AB Proje koordinasyon birimi tarafından yürütülmektedir. Bu projelerde Avrupa’dan toplam 19 farklı ülke ile iş birliği yapılmaktadır. Müdürlüğümüz bünyesindeki çeşitli okullarımızdan bu yıl TÜBİTAK’a 187 proje başvurusunda bulunulmuş, bunlardan 155 tanesinin başvurusu kabul edilmiştir. Bu sayı ile ilimiz 4006 Bilim Fuarlarında Türkiye genelinde ilk 5 il arasında yer almıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.