Midyat’ta Mide Fıtığı Ameliyatı Yapıldı

Midyat’ta Mide Fıtığı Ameliyatı Yapıldı

Genelde üniversite hastanelerinde ya da büyükşehirlerde gerçekleştirilen mide fıtığı ameliyatı Mardin’in Midyat ilçesinde ilk defa gerçekleştirildi.Son zamanlarda birbirinden başarılı ameliyatlarla isminden söz ettiren Midyat Devlet Hastanesi...

Genelde üniversite hastanelerinde ya da büyükşehirlerde gerçekleştirilen mide fıtığı ameliyatı Mardin’in Midyat ilçesinde ilk defa gerçekleştirildi.

Son zamanlarda birbirinden başarılı ameliyatlarla isminden söz ettiren Midyat Devlet Hastanesi yeni bir başarıya da imza attı. Hastanede ilk kez yapılan; kapalı rahim ameliyatı, kapalı böbrek taşı ameliyatından sonra şimdi de kapalı mide fıtığı ameliyatı yapıldı.

Midyat Devlet Hastanesi’ne aşırı mide ve karın ağrısı şikayetiyle başvuran Ramazan Düzenli (28), Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Doğan endoskopi ünitesinde yapılan muayene ve istenen tahlillerden sonra mide fıtığı teşhisi koydu. Ramazan Düzenli'yi ameliyata alan Opr. Dr. Doğan kapalı yöntemle ile yapılan operasyon ile hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı.

Hastanede ilke kez yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Opr. Dr. Ahmet Doğan, “Uzun zamandan beri mide sancısı şikâyetleriyle hastanemize başvuran hastamıza, endoskopi ünitemizde gaztroskopisini yaptık. Hastamızda mide fıtığı teşhisi ve yemek borusunda tahribat görüldü. Hastadan tetkikler istendi, ameliyat hazırlıkları yapıldı, kapalı yöntemle 5 adet deldikten batına girdik. Laparoskopik nissen fundoplikasyonu (Kapalı mide fıtığı) ameliyatı bu bölgelerde nadir yapılan bir ameliyat ama bu şikayetle gelen hastalar çok fazla. Özellikle genç yaşta uzun süre ilaç kullanmak zorunda kalan hastalarda çok sonuç veren ameliyatlar.” ifadelerini kullandı.

Ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Ramazan Düzenli ise “Doktoruma ve hastane yetkililerine teşekkür ederim. Çok şükür çektiğim ağrı ve sancı sona erdi.” şeklinde konuştu.

Hastane Başhekimi Op.Dr. Bilal Arıkan ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Artık tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan laparoskopik (kapalı sistem) ameliyatların hastanemizde de yapılmaya başlanmış olması gerçekten mutluluk ve gurur verici bir olaydır. Yaklaşık 2,5 senelik bir mazisi olan yeni hastanemizde, bir taraftan hastanemizin yeni olması nedeniyle yaşadığımız birçok aksaklık ve eksiklikleri gidermeye çalışırken bir taraftan da bu tür hizmetlere vesile olmaktan da ayrıca ekibim ve ben onur duyuyoruz. İnşallah hastanemizi halkımızın hak ettiği daha güzel hizmetleri de getirmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.