Mevlütlerin Olmazsa Olmazı

Mevlütlerin Olmazsa Olmazı

Mevlüt şekeri kandillerde, doğum ve ya vefat sonrası mevlütlerde, asker mevlütlerinde sünnet mevlütlerinde dağıtılan bir tür şekerlemedir.

Mevlüt şekeri kandillerde, doğum ve ya vefat sonrası mevlütlerde, asker mevlütlerinde sünnet mevlütlerinde dağıtılan bir tür şekerlemedir. Lokumlu, kuş lokumlu , gül lokumlu vb. bir çok türü bulunmaktadır. Mevlütlerin olmazsa olmazlarındandır denebilir.

Eski zamanlardan günümüze dek süre gelen en güzel geleneklerden biridir. Mevlüt şekerini diğer bir çok mevlüt aksesuarı gibi mevlüt hediyelikleri satışı yapan yerlerden , cami malzemesi üretimi ve satışı yapan yerlerden temin etmek mümkündür.

Mevlütlerde Kur'an tilaveti salavatı şerifeler dualar ilahiler okunduktan sonra davetlilere şerbet ve , mevlüt lokumu , tatlı gibi şeyler ikram edilir.

Mevlüt şekeri dağıtmak tıpkı mevlüdün kendisinde olduğu gibi farz , vacip ya da sünnet değildir. Asker mevlütleri , doğum mevlütleri , sünnet mevlütleri , bebek mevlütleri kandil mevlütleri gibi çeşitli türdeki mevlütlerde mevlüdün niteliğine göre mevlüt şekeri ve hediyeliği seçimi yapılmaktadır.

Mevlüt şekerinin ve mevlüt hediyeliklerinin amacı oluşturulan muhabbet ve sevgi ortamını daha da artırmak aile ve dostluk bağlarını daha da geliştirmektir. Karşımızdaki insanın gönlünü alabilmek için bazen niteliği önemsiz olmaksızın küçük bir hediyelik eşya , küçük bir ikram hatta bazen ufak bir tebessüm bile yeterli olmaktadır. Mevlüt şekeri de gerek kültürel ananevi yönüyle, gerek mevlüt günü olması sebebiyle hediye edilen mevlüt hediyeliklerindendir.  adresinde cenaze, sünnet, asker vb. mevlütler için hazırlanmış birbirinden farklı birçok paketini bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.