‘Mevlana’nın ışığı tüm dünyaya aydınlık verir’

‘Mevlana’nın ışığı tüm dünyaya aydınlık verir’

Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus Etkinlikleri bu yıl da yoğun katılıma ev sahipliği yaptı. Programlara yurtiçinden ve yurtdışından yüzlerce kişi katılırken İran’dan gelen ekipler de verdikleri konserlerle beğeni topladı

Birbirinden özel etkinliklerin gerçekleştiği Şeb-i Arus haftasında birçok faaliyet vatandaşlarla buluştu. Mevlana Meydanı’nda kurulan Karatay Türbe Önü Buluşmaları da misafirler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Kurulan çadırda akşamları sahne alan İranlı ekipler yaptıkları müziklerle ve söyledikleri şarkılarla büyük beğeni buldu. Şeb-i Arus törenleri için İran’dan gelen Ahura Bent isimli müzik grubu da Türbe Önü Buluşmalarında sahne alan ekiplerdendi. Merhaba Gazetesi’ne Konya ve Mevlana hakkında özel açıklamalarda bulunan Ahura Bent Müzik Grubu Solisti ve ekibin hocası Hamid Reza Khojandi, “Mevlana ve Konya bizler için çok önemli. Burada olmak büyük bir mutluluk. Ben ve ekibim Mevlana’nın eserlerini besteliyoruz Bu şarkıları burada, Mevlana’nın huzurunda söylemek çok güzel. Aynı zamanda ben de bir şairim. Hz. Mevlana’dan ilham alarak şiirler yazıyor, müzik yapıyorum. 45 yıldır divan çalıyorum. Sizin bağlamanız bizim divanımız. Şeb-i Arus programı için İran’dan özel bir ekiple buradayız” dedi.

KONYA BİZİM İÇİN ÇOK FARKLI

Konya’ya toplam 6 kez geldiğini, her gelişinde de ayrı bir huzur hissettiğini kaydeden Hamid Reza Khojandi, “Konya bizler için son derece önemli. Bu topraklar çok farklı. Mevlana burada yaşamış. Mevlana’nın öğretileri ve aşkı bu şehri donatmış. Konya’ya ilk olarak 20 yıl önce geldim. Toplamda 6 kez geldim fakat her gelişimde ayrı bir huzur buldum. İlk geldiğimde bu kadar huzur bulacağımı tahmin etmiyordum. Mevlana’nın aşkı içimi sardı. Ruhumun burada huzur bulduğunu hissettim. Aslında Mevlana Konya atmosferini çok değiştiriyor. Ben Konyalı insanlara bakıyorum onlarda ışık görüyorum” şeklinde konuştu. Khojandi ayrıca, “Mevlana her daim bizlere önder. Mevlana’nın her sözünde ve şiirinde benim için bir dünya saklı. Mevlana benim için birçok şey ifade ediyor ama şunları sayabilirim: “Mevlana huzurdur, aşktır, şefkattir ve nurdur. Ben Mevlana ile kendim olmayı öğrendim. Mevlana’nın ışığı tüm dünyaya aydınlık verir” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ TÜM İNSANLARIN VAHDETİ

Son olarak Ahura Bent Müzik Grubu olarak amaçlarını belirten Hamid Reza Khojandi, şunları kaydetti: “Yaptığımız müziklerle bir amaç taşıyoruz. Amacımız insanlara iyi bir enerji vermek. Bunu aslında başarıyoruz. İnsanlar bizim müziğimizle pozitif enerji doluyor. Bir diğer amacımız da tüm insanların vahdeti. Ayrı olmak, düşman olmak bizim için güzel bir şey değil. Bunun için müziklerimizde bunu öne çıkarıyoruz. Çok mutluyum ki müziğimle bu amaca hizmet ediyorum.”

img-2354.jpg

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum