Meşhur Türk markası Japonlara satıldı! Cola Turka ile aynı kaderi yaşadı

Meşhur Türk markası Japonlara satıldı! Cola Turka ile aynı kaderi yaşadı

Türkiye'de çok büyük markaların yabancılara satılması son dönemde yaygınlaştı. 2015 yılında Japonlara satılan Cola Turka ile aynı kaderi yaşayan bir Türk firması daha var. Sektöründe ülkenin lideri olan firmanın ismi açıklandı.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik koşullara bağlı olarak farklı satışlar ya da satın almalar ortaya çıkabiliyor. Dolar kurunun 30 lirayı aşmasının ardından Türkiye yabancı ülkeler nezdinde en makul yatırım yapılacak ülkelerden birisi haline geldi. Son aylarda birçok Türk firmasının yabancılara satılmasının temelinde bu yatıyor. Vatandaş, yerli firmaların yabancılara satılmasının büyük bir hata olduğunu düşünüyor.

kocaman-7.jpg

COLA TURKA GİBİ BİR TÜRK MARKASI DAHA SATILDI

Son zamanlarda Coca Cola boykotuyla birlikte akla gelen Cola Turka markası Japonlara satılmıştı. Ülker tarafından 2003 yılında piyasaya sunulan Cola Turka o dönem çok popülerdi. Cola Turka'nın büyümesi göze battı ve 35 milyon liralık dev bir ceza yazıldı.

cola-turka.jpg

Söz konusu cezanın ardından Cola Turka uzun süre ekonomik tabloyu düzeltemedi. 2015 yılında Cola Turka, Saka ve Çamlıca markaları Japon DyDo DRINCO'ya satıldı. Böylece yerli ve milli kola serüveni sona ermiş oldu.

cola-reklam.png

TÜM MARKETLERDE ÜRÜNLERİ YER ALAN BİR MARKAYDI

Peki yabancılara satılan başka Türk markası yok mu? Bu sorunun cevabı birkaç gün önce duyurulan satışta yer alıyor. Cola Turka ile aynı kaderi yaşayan bir Türk firması daha Japonlara satıldı. Bahsi geçen bu firma deniz ürünlerinde Türkiye'nin lideri olarak biliniyordu. Neredeyse tüm marketlerde dondurulmuş ürünleri yer alan markanın satışı herkesi çok şaşırttı. Kuruluşu 1922 yılına dayanan 102 yıllık markanın ürünleri Bim, Metro, File, Şok, Özdilek, Migros ve Carrefour gibi ülkenin en büyük market zincirlerinde satılıyor.

kocaman-3.jpg

HİSSELERİN YÜZDE 51'İ JAPONLARA SATILDI

Satışa konu olan markanın ismi Kocaman Balıkçılık. Deniz ürünlerinde Türkiye'nin en güçlü markası olan Kocaman Balıkçılık'ın yüzde 51 hissesi Japonlara satıldı.

kocaman-44404.jpg

Böylece markanın çoğunluk hisseleri Kyokuyo'nun oldu. Japonların bu satın alma sayesinde Avrupa'nın en güçlü balık tedarikçisi olacağı söyleniyor.

kocaman-8.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum