Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı! İşte Resmi Gazete'deki o detay

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı! İşte Resmi Gazete'deki o detay

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa açıklamasında 'görevden affını' istediğini duyurmuştu ancak Resmi Gazete’de Erdoğan'ın görevden aldığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan yaptığı açıklamada 'görevden affını' istediğini ifade etmişti. Ancak Resmi Gazete’de görevden alındığı ifade edildi ve bu detay dikkatlerden kaçmadı. Daha önceki süreçte eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 'görevden affını' istediğini açıklamış ve durum Resmi Gazete'de “görevden affını isteyen” diyerek giriş yapılmıştı.

HAFİZE GAYE ERKAN 'AFFIMI İSTİYORUM' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz akşam sosyal medya üzerinden istifasını duyuran Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." demişti.

karahan.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Erkan'ın aldığı kararın şahsi olduğunu ifade ederek "Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." demişti.

RESMİ GAZETE'DE 'GÖREVDEN ALINDI' DENİLDİ

Gece yarısı yayınlanan Resmi Gazete kararında çok farklı bir durum ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın aksine resmi gazetede "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmıştır" denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum