Meram'da iftar güzelliği

Meram'da iftar güzelliği

Meram Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde gerçekleştirilecek olan iftar programlarının ilki Osman Gazi Pazar Alanı’nda gerçekleşti

Osmangazi, Selver, Gülbahçe, Lalebahçe, Durunday ve Yorgancı Mahalle sakinlerinin katıldığı iftar programında yaklaşık 4 bin kişi iftar sevincini beraber paylaştı. Bir diğer iftar programında ise Çomaklı, Ali Ulvi Kurucu, Yenibahçe ve Boyalı mahalle sakinleri bir araya geldi. Meram Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca ilçe genelindeki mahallelerde iftar programı düzenlenirken, ilk programa Osman Gazi, Selver, Gülbahçe, Lalebahçe, Durunday ve Yorgancı mahalle sakinleri katıldı. Yaklaşık 4 bin kişi aynı sofrada yer alırken programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ile yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uçar, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Meram Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programlarından bir diğeri ise Çomaklı Sosyal Tesisi önünde Çomaklı, Ali Ulvi Kurucu, Yenibahçe ve Boyalı mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, masaları gezerek mahalle sakinleriyle sohbet etti.

RAMAZAN AYINA ULAŞMA ÖDÜLÜNÜN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Ramazan’ın kardeşlik ve paylaşmak olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Ramazan birliktir, yardımlaşmanın hatırlanması ve hatırlamakla kalmayıp yılın her günü unutulmaması için bir fırsat ayıdır. Ramazan ayı, Allah’a olan kulluk vazifelerimizi, ibadetlerimizi hatırlayıp, sürekli devam etmek için bir başlangıç, bir fırsat ayıdır. Ramazan insanlığın rehberi Kur’an Kerim’in, susuz toprakları yeşerten bereketlendiren yağmur damlaları gibi, çorak ve kurak gönüllerimize şifa olarak indirilmeye başlandığı aydır.  Her yıl Ramazan ayına erişmek de, buluşmak da; bir nefesine hakim olamadığımız dünyada büyük bir ödüldür. Kıymetini bilmeli ve en anlamlı şekilde idrak etmeliyiz.  Ramazan-ı Şerif Alem-i İslama hayırlı uğurlu ve bereketli olsun” dedi.

“KUDÜS, BİZİM İÇİN SADECE BİR ŞEHİR DEĞİL”

Başkan Toru, konuşmasında Filistin’deki katliama da dikkat çekerken “Bereket, rahmet, iyilik ve cümle güzelliklerin vakti Ramazan ayında,  bir kez daha  zalim ve katil İsrail devletinin mazlum Filistinlileri, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden katledişine, insanlık onurunu ayaklar altına alışına  yüreklerimiz  kan ağlayarak tanıklık ediyoruz. Üstat Nuri Pakdil’in “Kudüs’ü Düşünme Saati” dediği saatlerdeyiz. Bir balinanın kurtuluşu için eylemler yapan, türlü kampanyalar düzenleyen o sözde çağdaşlar, batıcılar,  insan haklarından dem vuranlar  nerede? Batı suskun, insan hakları örgütleri suskun, insanlık utanç içinde, isyanda. Ama unutmasınlar Filistin Halkı asla yalnız değildir. Kudüs, bizim için sadece bir şehir değildir. Dindir, imandır, davadır, simgedir, izzetimizdir. İslam aleminin garipliğinin, esaretinin, kuşatılmışlığının tecelligâhıdır. Dünya barışının kilididir“ şeklinde görüş belirtti. Fatma Toru, iftar programlarının devam edeceğini belirtirken şunları kaydetti; “Meram Belediyesi olarak bu mübarek günlerde kardeşlik sofralarımızda her gün mahallelerimizi buluşturacağız.”

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ise vatandaşların Ramazan Ayı’nı tebrik ederken, “Bir Ramazan Ayı’nda daha sizlerle aynı sofrada buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bizleri aynı sofrada buluşturan Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  Meram Belediyesi tarafından farklı mahallelerde gerçekleştirilen iftar organizasyonlarında istek ve talep masası da kuruluyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerine yardımcı olarak istek ve taleplerini kayıt altına alırken uygulama vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.